Welkom bij het Stanislascollege Westplantsoen!

Onze school staat bekend om het goede onderwijs en de vele mogelijkheden waarmee jij je schooltijd waardevoller én leuker maakt! Je kunt kiezen voor bijzondere vakken zoals Chinees en filosofie en diverse plusprogramma's. Ook zijn er allerlei activiteiten en clubs waar je aan kunt deelnemen zoals het koor en orkest of het Tech Team. 
Bijna al onze leerlingen zeggen dat ze voor onze school hebben gekozen vanwege de fijne sfeer. Iedereen hoort erbij! Wil je onze school en de sfeer ook zelf ervaren, kom dan langs en ontdek een wereld vol mogelijkheden!

In deze film stellen leerlingen de school aan je voor

Maatwerkuren

In de onderbouw krijg je elke week vier maatwerkuren. Tijdens deze uren kun je kiezen voor extra les in een vak dat je moeilijk vindt (versterken) of iets extra’s doen voor een vak dat je leuk vindt (verdiepen). Zo sluiten de lessen beter aan op wat jíj nodig hebt en wat jou aanspreekt. Bovendien ga je zo effectiever met je tijd om. Samen met je mentor overleg je welke lessen je het beste kunt kiezen.

Een wereld vol mogelijkheden

Bij ons kun je kiezen voor vakken die je niet op iedere school tegenkomt. Zo kun je je vakkenpakket nog beter afstemmen op jouw talenten. Ook kun je ambitieuze pre-universitaire programma’s volgen en erkende certificaten behalen voor vreemde talen. Deze extra’s kunnen een waardevolle aanvulling zijn op je diploma. Op onze school krijg je de kans om je nog beter en breder te ontwikkelen.

Vwo-plus en gymnasium-plus

Als nu al duidelijk is dat je meer aankunt dan het vwo, is de vwo-plusklas misschien iets voor jou! Als je deze klas goed doorloopt, kun je na de brugklas doorstromen naar het gymnasium-plus. 
> Klik hier voor meer informatie.

Verschillende brugklassen

Je wordt op basis van het advies van de basisschool en het onderwijskundig rapport geplaatst in de brugklas waarvan wij denken dat die het beste bij je past. Aan het einde van de brugklas bepalen cijfers, maar ook je inzet, aanleg en interesse naar welke afdeling je gaat. Vanuit iedere brugklas kun je doorstromen naar havo, atheneum, gymnasium of gymnasium-plus.