U bezoekt onze website met een verouderde browser, waardoor onze website niet correct wordt weergegeven.
Wij adviseren Internet Explorer 9, 10 of 11 (zonder compatibiliteitsmodus), of een recente versie van Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari.

Een wereld vol mogelijkheden

Kiezen voor het Westplantsoen

Ben jij op zoek naar een school die je aanmoedigt om het beste uit jezelf te halen? Dan is het Westplantsoen misschien wel de beste school voor jou. Onze school staat bekend om goed onderwijs én een goede sfeer. Het gaat niet alleen om leren uit boeken. We moedigen je ook aan om je cultureel, sociaal, sportief en als burger in de maatschappij te ontwikkelen.

Iedereen een eigen Chromebook

Op onze school krijg je je eigen Chromebook. Dit dunne en lichte device neem je elke dag mee naar school. In de les wordt gewerkt met boeken, schrift én met je Chromebook. Zo zul je je Chromebook bijvoorbeeld gebruiken voor het maken van oefeningen of verslagen. We leren je hoe je goede en betrouwbare informatie kunt opzoeken op internet.
Via <span style="font-size: 15px;">deze link</span> kunt u de nieuwsbrief van vorig jaar (her)lezen waarin meer verteld wordt over het hoe en waarom van ICT in ons onderwijs.

Talen op topniveau: Engels, Chinees, Spaans, Frans en Duits

Als blijkt dat je in een talen uitblinkt, kun je een speciaal programma volgen. Daarmee kun je internationaal erkende certificaten behalen. Doordat bedrijven steeds vaker over grenzen opereren en grenzen door de globalisering steeds meer vervagen, wordt het beheersen van vreemde talen steeds belangrijker. Het gaat al lang niet alleen om Engels. Een beheersing van de wereldtalen Spaans of Chinees kan een waardevolle aanvulling zijn op je diploma.

Wij bieden erkende programma’s in het Spaans, Chinees, Frans, Duits en natuurlijk in het Engels.
In het vak Chinees kun je zelfs eindexamen doen!

Verschillende brugklassen

Je wordt op basis van het advies van de basisschool en het onderwijskundig rapport geplaatst in de brugklas waarvan wij denken dat die het beste bij je past. Aan het einde van de brugklas bepalen cijfers, maar ook je inzet, aanleg en interesse naar welke afdeling je gaat. Vanuit iedere brugklas kun je doorstromen naar havo, atheneum, gymnasium of gymnasium-plus.

Vwo-plus-klas
Als nu in groep 8 al duidelijk is dat je meer aankunt dan vwo, is de vwo-plus-klas misschien iets voor jou!
De lesstof wordt ingekort, waardoor ruimte ontstaat om extra vakken aan te bieden. Deze zijn: Chinese cultuur, denklessen, klassieke vorming, debatteren/presenteren en science.
Docenten die aan deze brugklas lesgeven, hebben een training gekregen waardoor zij hun manier van lesgeven kunnen aanpassen aan de denkwijze van leerlingen op dit niveau. Als je deze klas goed aankunt, kun je hierna doorstromen naar het gymnasium-plus.