Reizen en kampen

In het voor-eindexamenjaar ga je op een buitenlandse reis. Het Gymnasium gaat sinds jaar en dag 3,5 week naar Griekenland. Het Atheneum gaan bijna 2 weken naar Italië. Als je op de Havo zit, kun je elk jaar kiezen uit een wisselend aanbod. Daarnaast zijn er kampen in de brugklas en in leerjaar 3 (zeilkamp en wintersurvival).

Brugklaskamp

Het brugklaskamp is bijna zo oud als de school zelf. In de jaren vijftig van de vorige eeuw gingen al groepen van het Stanislas naar Hoenderloo, de plaats waar jarenlang zo'n 120 brugklassers de eerste week van de zomervakantie vierden. Wie ooit als leerling of begeleider mee is geweest op dit fameuze kamp (we hebben het dan over een kleine 5000 leerlingen!) weet wat een vreemde fascinatie uitging van het terrein en de barakken van het Krimdal.
Dit jaar gaan we naar Zeeuwse kust, en wel naar Burgh-Haamstede. Gezonde zeelucht, duinen, strand en volop bossen in de omgeving. Kortom, een plek om je een week lang helemaal uit te leven!
>> Lees verder over het brugklaskamp

Zeilkamp voor klas 3

Al meer dan 25 jaar wordt door onze school het zeilkamp georganiseerd voor de derdeklassers. In de eerste week van de zomervakantie gaan we met 48 leerlingen naar Friesland (Earnewald) en daar worden de basisbegrippen van het zeilen bijgebracht. Het hoofdmotto van dit kamp is: 'Het creëren van een gezellige toffe week voor zowel de kampers als de leiding met daarnaast de mogelijkheid om de technieken van het zeilen onder de knie te krijgen.' De voorlaatste dag wordt een zeilexamen afgenomen dat bestaat uit een theorie- en een praktijkdeel. Je ontvangt hiervoor een gespecificeerd certificaat.

Havo 3: wintersurvival

De leerlingen in drie havo trotseren in januari de Tsjechische kou tijdens een heuse wintersurvival. Per bus vertrekken leerlingen en docenten voor een week naar het reuzengebergte in Tsjechie om daar hun intrek te nemen in de gezellige groepsaccommodatie. Gedurende de week worden er diverse sportieve en minder sportieve activiteiten ondernomen in de sneeuw. Uiteraard mag skiën of snowboarden niet ontbreken tijdens een wintertrip. Daarnaast is er een divers programma met onder meer biatlon, langlaufen en een high rope parcours. 's Avonds doen we gezellige spelletjes in de hut, tenminste voor wie de ogen nog open kan houden na een actieve buitendag.

Keuzereis Havo

In havo 4 kun je kiezen voor een reis naar de prachtige stad Berlijn, het ruige Schotland of een kunst en cultuurreis naar Italië.
>> Lees meer over deze drie reizen van de havo

Atheneum: culturele en sportieve reis naar Italië

In mei vertrekken alle leerlingen van 5 atheneum voor elf dagen naar Italië. Het programma bestaat uit survivalactiviteiten zoals raften, surfen, canyoning en mountainbiken onder leiding van professionele instructeurs. Daarnaast zijn er cultuurdagen; er worden dagtochten gemaakt naar de steden Venetië, Verona, Mantova en Milaan.
De verblijfplaats is een uitstekende camping in het plaatsje Arco (5 km landinwaarts aan de noordkant van het Gardameer) waar we kamperen met tweepersoons koepeltentjes. De camping beschikt over goede sanitaire voorzieningen en een zwembad. De leerlingen koken zelf in groepjes van zes.
Als voorbereiding wordt voor de leerlingen een Italiaanse middag georganiseerd. Zij krijgen dan de laatste informatie over de reis en kunnen alvast in Italiaanse stemming komen. Tevens wordt er in april een ouderavond georganiseerd.
De begeleiding van de reis is in handen van een aantal docenten. De survival-activiteiten staan onder leiding van deskundige instructeurs.

Klassieke reis naar Griekenland gymnasium

In april vertrekken de leerlingen van 5 gymnasium voor een reis van 3 weken naar Griekenland. We vertrekken met de bus van Delft naar Ancona in Italië om van daaruit de boot naar Patras in noord-Griekenland te nemen. Eerste stop is Olympia, daarna wordt het kampement verplaatst naar Delphi, waar onder andere de Parnassos beklommen wordt (tot in de sneeuw!). De volgende stop is Athene (Akropolis, agora, Plaka). Vervolgens naar Mykene, waar de burcht van Agamemnon, het theater van Epidauros, Korinthe en Nafplion worden bezocht.
Daarna, als het weer goed genoeg is, volgt de beklimming van de Olympos (in Litochoron) en als laatste volgt een bezoek aan de kloosters van Kalambaka. Uiteindelijk rijdt de bus via Dodona en Ioannina weer naar de boot in Igoumenitsa, die het gezelschap naar Italië brengt. Het is te begrijpen dat zo'n lange reis vol nieuwe indrukken, het kamperen in een zo grote groep en de paradijselijke omstandigheden van Griekenland in mei altijd een onvergetelijke indruk achterlaten.