Mediatheek De Plaats

De Plaats is ons vernieuwde lees-, studie- en informatiecentrum. Naast het opzoeken van informatie kun je hier ook leren, presenteren, (groeps-)opdrachten maken, debatteren, werken op je Chromebook, printen en natuurlijk boeken lenen. De Plaats is iedere dag geopend van 8.45 - 16.45 uur.

Aura Library online

Onze collectie boeken is uitgebreid en up-to-date. Je kunt bij ons terecht voor (Jeugd-)literatuur in de talenNederlands, Engels, Frans, Spaans en Chinees en voor informatieve boeken. Met behulp van de online catalogus heb je altijd en overal toegang tot onze collectie en kun je boeken reserveren en/of verlengen.

>> Klik hier voor de catalogus

Je kunt ook de app Aura Library downloaden. Met deze app kunnen je via je telefoon boeken reserveren, verlengen, boetebedragen opvragen en pushberichten ontvangen wanneer gereserveerde boeken klaar liggen óf geleende boeken ingeleverd moeten worden.

Nieuw: e-books

Het is nu mogelijk om e-books te lenen! Onze focus ligt nu op het aanschaffen en beschikbaar stellen van literatuur voor de leerlingen die volgend schooljaar eindexamen zullen doen. Via de online catalogus en de Aura Library App kun je inloggen en E-books lenen, maximaal 1 E-book per keer en na 3 weken wordt het boek automatisch verwijderd. 

Inleveren boeken

Heb je boeken thuis die je nog moet inleveren? Er zijn twee momenten waarop dat kan: 

  1. Heb je de komende periode les op school? In het lokaal waar je zit, staat een krat waar je het boek in kan leggen. Het is niet mogelijk om je boek in de mediatheek in te leveren. 
  2. Bij het inleveren van je lesboeken aan het einde van het schooljaar kun je ook boeken uit de mediatheek inleveren. 

Wij rekenen uiteraard geen boetes voor het te laat inleveren!

Check dit leuke filmpje over de opening van De Plaats in 2018