Aansluiting met hoger onderwijs

In de afgelopen jaren is meer en meer aandacht ontstaan voor de aansluiting met het wetenschappelijk onderwijs. Verschillende universiteiten hebben programma's ontwikkeld voor jou als je beschikt over talent en ambitie.

Pre-University College op de Universiteit Leiden (5-6 vwo)

Als je meedoet aan het Pre-University College op de Universiteit Leiden (PRE) volg je op maandagmiddag colleges op diverse faculteiten. Het programma biedt een brede oriëntatie op wetenschappelijk onderwijs en omvat vijf blokken, die allemaal anders van opzet zijn. Tijdens het vierde blok schrijf je je profielwerkstuk. Het PRE wordt afgesloten met een universitair erkend diploma.
>> Meer informatie over het PRE

PRE-Classes op de Universiteit Leiden (5-6 vwo)

In circa zes bijeenkomsten maak je intensief kennis met een thema bij een opleiding naar keuze. Je krijgt colleges van hoogleraren en andere universitaire docenten en doet mee aan werkgroepen. Het programma wordt afgesloten met een certificaat.
>> Meer informatie over PRE-Classes

Junior TU Delft (5-6 vwo met NG/NT profiel)

Het Junior TU Delft-programma bestaat uit zes bijeenkomsten op vrijdag. Het onderwijs is interdisciplinair opgezet: ontwerpen, onderzoeken en technologische toepassingen staan centraal. Je werkt zoveel mogelijk 'vanuit de ingenieursaanpak'. Het programma wordt afgesloten met een presentatie van alle werkgroepen.
>> Meer informatie over Junior TU Delft

Junior Med School op de Erasmus Universiteit in Rotterdam (vanaf 4 vwo)

Ben jij een uitstekende en ambitieuze vwo-leerling met een voorliefde voor geneeskunde? Dan kun je je kandidaat stellen voor de Junior Med School. Dit plusprogramma van de Erasmus Universiteit is een intensief traject, met een flinke studiebelasting en deels ook lessen in vakantieperioden, dat rechtstreeks toegang geeft tot de opleiding geneeskunde.
>> Meer informatie over Junior Med School