Clubs en activiteiten

Op het Stanislascollege gaat het om meer dan leren. We bieden je een wereld van mogelijkheiden. Dat doen we omdat we het belangrijk vinden dat je je op allerlei terreinen ontwikkelt: sociaal, cultureel, muzikaal, enz. Er zijn allerlei activiteiten waar je aan kunt deelnemen. Zo kun je je breed ontwikkelen en is je schooltijd nog uitdagender en leuker! 

Koor en orkest

Op het Stanislascollege kregen koor en orkest een eigen gezicht in het schooljaar 1976-1977. In 1978 begon de gewoonte van een jaarlijkse uitvoering. Ons gezelschap bestaat uit (oud-)leerlingen, ouders en medewerkers van de school. Het orkest telt ca. 50 leden, het koor ca. 60 (in de leeftijd van 12 tot 70 jaar!). Inmiddels hebben koor en orkest hun 34-jarig bestaan achter de rug.
>> Lees meer

Stanislas Tech Team

Onze school heeft een Stanislas Tech Team waar onze leerlingen zich voor kunnen opgeven. Wij nemen deel aan de landelijke wedstrijden "First Lego League" voor de onderbouw en de "First Tech Challenge" voor de bovenbouw. De afgelopen jaren hebben wij goed gepresteerd in deze wedstrijden, wat zelfs resulteerde in diverse deelnames aan het WK robotica in de Verenigde Staten.
Het Tech Team heeft een eigen website: www.stanislastechteam.nl 

Schoolkrant de Pythia

De Pythia is de schoolkrant van onze school. De inhoud wordt verzorgd door leerlingen die in de redactie zitten. Er staan bijvoorbeeld gedichten, verhalen, recepten, strips, puzzels en een horoscoop in. Maar het leuke aan het meewerken aan de Pythia is dat je vrij bent om te doen wat je wilt. Je mag zelf bedenken wat je wilt schrijven of tekenen. Er is veel ruimte voor ideeën.
>> Lees meer

Toneel SsTonedD

Al tientallen jaren bestaat op het Westplantsoen een bloeiende toneelclub. Naast toneellessen voor beginnende acteurs en actrices komt er elk jaar in maart op wonderbaarlijke manier weer een productie tot stand, met decors, muziek en technische vormgeving die telkens professioneler worden. Dit gebeurt onder leiding van een aantal begaafde en toegewijde regisseurs en begeleiders.
>> Lees meer

Vieringen en feesten

Stanislascollege Westplantsoen organiseert elk schooljaar diverse vieringen en feesten. Zo zijn er de vieringen met Kerstmis en Pasen en de (disco)-schoolfeesten. Er zijn ook enkele bijzondere vieringen zoals de Stanislasdag,het open podium en de feestelijke rapportuitreiking, de zogenaamde Promotio Scholarum.

ICT-Helpdesk door leerlingen

Een aantal enthousiaste leerlingen heeft een website gemaakt, waar leerlingen en docenten vragen kunnen stellen over Chromebooks en Google. Een team van leerlingen zit klaar om de vragen te beantwoorden. 
>> Klik hier om de website van de helpdesk te bezoeken

Goede doelen

Op onze school vinden we het belangrijk dat leerlingen leren dat het heel normaal is om iets voor een ander te doen, zonder dat je daar iets voor terugkrijgt. Daarom zijn er diverse goede doelen waar we ons ieder jaar weer voor inzetten. Ook leerlingen krijgen de kans om zelf een goed doel te kiezen en zich daarvoor in te zetten.
>> Lees meer