Stichting ouders voor leerlingen Stanislascollege Westplantsoen

'Weet je nog? Toen ik op het Stanislascollege zat en die beroemde schrijvers heb ontmoet!' Bijzondere belevenissen die je altijd zullen bijblijven. Dat willen wij alle leerlingen van het Westplantsoen aanbieden.

Bevordering cultuur, kunst en sport – mét oog voor duurzaamheid en diversiteit

In augustus 2013 heeft de Ouderraad het initiatief genomen om de "Stichting Ouders voor leerlingen Westplantsoen" op te richten. Het doel van deze stichting is het financieel ondersteunen van cultuur-, kunst- en sportactiviteiten voor alle leerlingen van het Stanislascollege Westplantsoen. Vanuit de secties op school kunnen verzoeken worden gedaan aan de stichting voor projectondersteuning. De ene keer gaat het om een nieuw initiatief, de andere keer om extra ondersteuning van een bestaande activiteit. Sinds het schooljaar 2020-2021 is er een extra dimensie toegevoegd aan de doelstelling, namelijk om waar mogelijk alle initiatieven te realiseren vanuit een duurzaam perspectief en met oog voor diversiteit.

Besteding donaties

Dankzij de jaarlijkse donaties van ouders en andere belangstellenden werden al diverse zaken gerealiseerd. Zo maakte de stichting het onder andere mogelijk om een bezoek aan De Kunsthal in Rotterdam te realiseren. Ter ondersteuning voor optredens op school werden loopmicrofoons aangeschaft. Er waren gastlessen van schrijvers zoals Arthur Japin en journalist Joris Luyendijk. Verder kwamen ouderen vertellen over hun ervaringen in de Tweede Wereldoorlog. Op het sportcomplex van de school werd een multifunctioneel beachsportveld gerealiseerd. In het schooljaar 2019 -2020 was de stichting medefinancier van een prachtige lichtinstallatie die onder andere gebruikt kan worden bij schoolfeesten en optredens.

Fiscaal aftrekbaar (ANBI)

De school kan deze bijzondere projecten niet alleen financieren. Door de oprichting van de stichting zijn deze initiatieven wel mogelijk, maar daar hebben we wel uw steun bij nodig! Wij zijn blij met iedere bijdrage. Misschien is het goed om te weten dat uw gift ook fiscaal aftrekbaar is omdat de Belastingdienst de Stichting heeft erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Doneren is mogelijk op elk moment in het schooljaar en op de volgende manieren

- Via iDEAL via onderstaande ‘doneer nu’ knop
- Via overschrijving naar IBAN-nummer NL25RABO0122455800 van Stichting Ouders voor leerlingen Westplantsoen, o.v.v. "Gift cultuur leerlingen Westplantsoen 2021-2022"
- Door een machtiging af te geven voor een periodiek incasso via onderstaand formulier

Op de hoogte blijven?

Maximaal drie maal per jaar ontvangt u de digitale nieuwsbrief van de Stichting, waarin we u op de hoogte houden van lopende projecten middels foto’s en getuigenissen van de leerlingen. Bent u ouder/voogd en ontvangt u nog geen mailing van ons? Stuur een kort bericht naar stichtingoudersscw@verwijder-dit.stanislascollege.nl.
Lijkt het u leuk om ook anderzijds betrokken te zijn bij het werk van de Stichting, dan horen we dit graag! We voorzien in de nabije toekomst gewenste ondersteuning die uiteen kan lopen van loodgieterswerk, organisatorische taken, handjes tijdens evenementen of uitjes, tot hulp bij social media account beheer.

Interesse of andere vragen? We horen graag van u!
Mail ons op stichtingoudersscw@verwijder-dit.stanislascollege.nl).

Namens het Bestuur Stichting Ouders voor leerlingen Westplantsoen:

Boudewijn Goedhart, Voorzitter
Carien Droppers, Secretaris
Natalia Hamelink- Apurina, Penningmeester
Amber Rap, Algemeen lid (Communicatie)
Mattijs Bodegom, Algemeen lid (Communicatie)
Wouter Verschuren, Algemeen lid (contactpersoon Ouderraad)