Brugklaskamp

Met het brugklaskamp gaan we naar de Zeeuwse kust, en wel naar Burgh-Haamstede. Gezonde zeelucht, duinen, strand en volop bossen in de omgeving. Kortom, een plek om je een week lang helemaal uit te leven!

Wat wordt er nou allemaal gedaan in zo'n week? 
Dat is vanouds strikt geheim, en ieder van de leerlingen die zegt te weten wat er voor een bepaalde dag op het programma staat krijgt zonder uitzondering een reactie in de stijl van 'hoe kom je daar nou weer bij' van de begeleiders. Maar, om eerlijk te zijn, de spellen en activiteiten van de kampweek doen er maar gedeeltelijk toe. Ze zijn niet veel meer dan een excuus om een week lang samen op kamp te zijn en plezier te hebben. En dat lukt elk jaar weer! De sfeer is steeds weer opperbest, er wordt weinig geklaagd en het eten is van verbazingwekkende kwaliteit (koken jullie dat echt zelf voor zoveel mensen?). Dit alles blijkt ook uit het feit dat vele oude oud-leerlingen zich nog van dag tot dag herinneren wat zij in de julimaand van hun brugklasjaar allemaal hebben gedaan en ondergaan op dit kamp. En of ze Piraat of Indiaan waren, of Viking of Romein?
Wie houden dit nou eigenlijk al die jaren al op gang? Simpel: een langzamerhand aanzienlijk aantal docenten en nog meer oud-leerlingen, die er minstens zoveel lol in hebben als de 'echte' deelnemers. Zij geven allemaal een week van hun zomervakantie op, niet omdat ze zo'n goed hart hebben (sommige wel hoor) maar omdat ze er zelf ook veel voor terugkrijgen.

Nieuwsgierig geworden? Lees hier alles over het brugklaskamp.