Basketbaltalent Sydnee Bijlsma (mavo 4): 'Voor deze sport moet je heel creatief zijn'

Sydnee doet dit schooljaar eindexamen op Stanislascollege Dalton Delft. Daarnaast traint hij er hard voor om een hele goede basketballer te worden.

Hij begon op zijn achtste bij DAS Delft en speelt nu bij Lokomotief Rijswijk op landelijk eredivisie niveau onder 18. Dit is het hoogste niveau in Nederland.

Sydnee werd geïnterviewd door Delft op zondag. Hier volgen een paar mooie citaten uit het artikel van 24 oktober:

“Voor deze sport moet je heel creatief zijn. Je moet bijvoorbeeld allemaal manieren bedenken om te kunnen scoren of om langs de tegenstander te kunnen komen tijdens wedstrijden.”

Sydnee sport met een duidelijk doel voor ogen: “Mijn eerste stap was het spelen bij Lokomotief, die stap is in ieder geval gezet. Ik speel nu bij Heren 1 waar ik erg blij mee ben. Het trainen bij de Orange Lions Academy is ook iets waar ik tevreden mee ben. Nu wil ik meer stappen blijven maken. Ik zou graag professioneel in het buitenland willen basketballen. Spanje zou een interessante optie kunnen zijn.”

Wij zijn trots op de inzet van deze getalenteerde leerling en wensen hem veel succes toe met zijn eindexamen en zijn basketbalcarrière.

https://www.delftopzondag.nl/reader/22757#p=39

 

 

Publicatiedatum: 29 oktober 2020