U bezoekt onze website met een verouderde browser, waardoor onze website niet correct wordt weergegeven.
Wij adviseren Internet Explorer 9, 10 of 11 (zonder compatibiliteitsmodus), of een recente versie van Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari.

Een wereld vol mogelijkheden
Oops, an error occurred! Code: 201912080141299679fdd5

Werkgroep 'i'

Het Stanislascollege is een school met een katholieke identiteit. De school maakt deel uit van het netwerk van Europese Jezu•etencolleges. Deze colleges baseren zich op de spiritualiteit van Ignatius van Loyola, de stichter van de Jezuïetenorde. Uitgangspunten, doel en methode van de Ignatiaanse Pedagogiek (IP) zijn na te lezen in de brochure `Ignatiaanse Pedagogiek'. Het doel van de werkgroep 'i' is ervoor zorgen dat het pedagogisch handelen van de school geïnspireerd en gevoed wordt vanuit de IP. De werkgroep verzorgt vieringen, sociale acties en bezinningsactiviteiten. Op dit moment krijgt de bezinning vorm in o.a. bezinningsdagen voor medewerkers, het kloosterweekend in Brugge of Gent, de reflectieochtenden voor 3de en 4de klassen, een ééndaagse pelgrimstocht, de Taizéreis, de leesgroep voor medewerkers en gespreksgroepen voor ouders. De vieringen die de werkgroep (mede) organiseert zijn klassen- en afdelingsvieringen, maar de werkgroep zorgt ook voor de viering voor medewerkers aan het begin van het schooljaar en de viering 'Adieu Stanislas' waarin examenleerlingen terugblikken op hun schooltijd. Daarnaast worden jaarlijks diverse sociale en maatschappelijk betrokken acties georganiseerd, zoals de vastenactie. Een overzicht van alle activiteiten van de werkgroep is terug te vinden in de identiteitskalender die in de school verkrijgbaar is.
Leden van de werkgroep zijn: mw. V. Roest (voorzitter), mw. A. van Oosten, mw. W.D. de Boer, mw. K. Graumans, dhr. G.J. Hordijk en dhr. H. Risseeuw.

Werkgroep Estelí

In het kader van de Stedenband Delft-Estelí (Nicaragua) onderhoudt het Stanislascollege een scholenband met een middelbare school in Estelí. Het doel is: bewustwording van het leven van jongeren in een ontwikkelingsland, het uitwisselen van ervaringen en het bieden van materiële steun voor de aanschaf van onderwijsmiddelen. Om dit doel te bereiken worden acties en inzamelingen georganiseerd. Over en weer is er zo mogelijk persoonlijk contact tussen docenten en leerlingen. Leden van de werkgroep zijn: mw. P. Schnetz, mw. M. Zwinkels, mw. S. Kardolus en mw. N. Wensveen.

Werkgroep relaties en seksualiteit (WRS)

De werkgroep organiseert gesprekken in de derde klassen om zo het onderwerp relaties en seksualiteit bespreekbaar te maken. Hoofddoel is om leerlingen te leren gesprekken te voeren over allerlei zaken die verband houden met omgaan met elkaar en met seksualiteit. Een tweede doelstelling is de leerlingen hun grenzen te leren herkennen en bespreken en de preventieve werking die daarvan uitgaat. De gesprekken bestaan uit vijf lesblokken van twee opeenvolgende lesuren en worden door externen gegeven. De lessen worden gegeven in groepen van beperkte omvang.
Leden van de werkgroep zijn: mw. Y. Vonhoff (voorzitter) en mw. N. Wensveen.

Werkgroep veilige school

Stop pesten

De Veilige school houdt zich bezig met het bevorderen van een prettig sociaal klimaat op school. Dit geschiedt aan de hand van voorlichting, workshops en advisering.
Ieder jaar worden er themabijeenkomsten georganiseerd voor leerlingen en soms ook ouders. De onderwerpen hebben met veiligheid te maken en variëren. Thema’s van de afgelopen jaren waren o.a. internetpesten, pesten in het algemeen, omgaan met geweld, slecht in je vel zitten (depressiviteit, eetstoornissen, rouwverwerking, automutilatie), loverboys, alcoholmisbruik onder jongeren, drugs-, internet- en gameverslaving en het omgaan met social media. De leerlingen krijgen workshops of lessen rond diverse thema’s. Een succes zijn de dramaworkshops rond internetpesten en de lessen van de Nederlandse Spoorwegen over zinloos geweld en pesten.
De onderwerpen wisselen en hangen af van de maatschappelijke en schoolse actualiteit

De coördinator Veilige School is mw. Wubben