U bezoekt onze website met een verouderde browser, waardoor onze website niet correct wordt weergegeven.
Wij adviseren Internet Explorer 9, 10 of 11 (zonder compatibiliteitsmodus), of een recente versie van Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari.

Een wereld vol mogelijkheden
Oops, an error occurred! Code: 20180619160051e97fb4d1

Aansluiting met hoger onderwijs

In de afgelopen jaren is meer en meer aandacht ontstaan voor de aansluiting met het wetenschappelijk onderwijs. Verschillende universiteiten hebben programma’s ontwikkeld voor de meer getalenteerde leerlingen.

Pre-University College op de Universiteit Leiden (5-6 vwo)

Leerlingen volgen maandagmiddag colleges op diverse faculteiten. Het programma biedt een brede oriëntatie op wetenschappelijk onderwijs en omvat 5 blokken, die allemaal anders van opzet zijn. Het PRE wordt afgesloten met een universitair erkend diploma.

Meer informatie over het PRE

PRE-Classes op de Universiteit Leiden (5-6 vwo)

Leerlingen maken in ca. 8 bijeenkomsten intensief kennis met een thema bij een opleiding naar keuze. Zij krijgen college van hoogleraren en andere universitaire docenten, doen mee aan werkgroepen en doen zelf onderzoek. Het PRE-Classes programma wordt afgesloten met een certificaat.

Meer informatie over PRE-Classes

Junior TU Delft (5-6 vwo met NG/NT profiel)

Het programma bestaat uit 6 practica en ontwerplessen op vrijdagmiddag. Het onderwijs is interdisciplinair opgezet: ontwerpen, onderzoeken en technologische toepassingen staan centraal in het programma. De leerlingen zullen zoveel mogelijk werken ‘vanuit de ingenieursaanpak’. Het programma wordt afgesloten met een presentatie van alle werkgroepen.

Meer informatie over Junior TU Delft

Junior Med School op de Erasmus Universiteit in Rotterdam (vanaf 4 vwo)

Zeer goede en ambitieuze vwo-leerlingen kunnen in een vroegtijdig stadium (4 vwo) voor de Junior Med School worden geselecteerd. Junior med school is een intensief traject, met een flinke studiebelasting en deels ook lessen in vakantieperioden, dat rechtstreeks toegang geeft tot de opleiding geneeskunde.

Meer informatie over Junior Med School