U bezoekt onze website met een verouderde browser, waardoor onze website niet correct wordt weergegeven.
Wij adviseren Internet Explorer 9, 10 of 11 (zonder compatibiliteitsmodus), of een recente versie van Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari.

Een wereld vol mogelijkheden

Atheneum bovenbouw

De bovenbouw atheneum wordt bevolkt door leerlingen die een brede belangstelling en een druk sociaal leven hebben, waardoor de aan­dacht voor schoolwerk moet concurreren met buitenschoolse zaken als baantjes, sporten en uit­gaan. In de afweging van prioriteiten staat de school lang niet altijd voorop. Deze leerlingen hebben behoefte aan duidelijkheid over planning en eisen.

Onderwijs

Er wordt een hoog niveau nagestreefd om de leerlingen optimaal voor te bereiden op de vervolgstudie WO of HBO. Er is een breed onderwijsaanbod met veel keuzemogelijkheden. Daarnaast wordt aandacht gegeven aan vormende elementen van levensbeschouwelijke, cul­turele en sociale aard om bij te dragen aan de ontwikkeling van de leerling tot compleet mens. Aan het einde van de onderbouw hebben de leerlingen een profiel gekozen. In de bovenbouw  krijgen de leerlingen verplichte vakken in het gemeenschappelijke deel en het profieldeel en één of twee extra vakken. Naast de gebruikelijke vakken kunnen de leerlingen op onze school een aantal bijzondere vakken kiezen, waaronder: Chinees, Cambridge Track Engels, Filosofie, Spaans, Informatica en Wiskunde D. Naast de lessen voor gekozen vakken staat er elk leerjaar één uur per week aan Keuzewerktijd op het rooster. Leerlingen kunnen in dat uur onder begeleiding van een vakdocent extra tijd besteden aan een van hun vakken.

Begeleiding

De bovenbouw atheneum is een van de grootste afdelingen op onze school, gemiddeld zijn er vijf klassen per jaarlaag. Een groep betrokken mentoren begeleidt de leerlingen, van stimulering van de betere leerling tot ondersteuning waar mogelijk voor de zwakkere leerling.

Buitenschoolse activiteiten

Naast activiteiten van de vakgroepen vinden in elke jaarlaag een aantal activiteiten vanuit de afdeling plaats. Tijdens de atheneumdag in september gaat atheneum 4 een dag buitensportactiviteiten doen op de Vlietlanden, atheneum 5 bezoekt een aantal culturele en sociale instellingen, heeft een zelfverzorgde lunch en sluit af met bowlen en atheneum 6 bezoekt een aantal musea in Rotterdam en sluit met een reisje met de pannenkoekenboot. Atheneum 4 en 5 hebben eind december met de hele groep een kerstviering, atheneum 6 beleeft samen met alle eindexamenleerlingen het traditionele kerstgala, een groot dansfeest waar leerlingen in galakleding en met een live band een gezellige avond hebben. Het hoogtepunt van de atheneumopleiding is de Italiëreis. De leerling van atheneum 5 brengen bijna twee weken met elkaar door op een camping in het noorden van Italië. In die weken maken ze kennis met de Italiaanse cultuur en historie en beleven spannende momenten tijdens een aantal bijzondere outdoor-activiteiten. Daarnaast is de reis een grote sociale ontdekkingstocht, door alle ervaringen en het voor elkaar zorgen en koken ontstaan vele nieuwe vriendschappen tijdens de reis.