U bezoekt onze website met een verouderde browser, waardoor onze website niet correct wordt weergegeven.
Wij adviseren Internet Explorer 9, 10 of 11 (zonder compatibiliteitsmodus), of een recente versie van Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari.

Een wereld vol mogelijkheden
Oops, an error occurred! Code: 20191208015107b4f2e75b

Brugklaskamp

Het brugklaskamp is bijna zo oud als de school zelf. In de jaren vijftig van de vorige eeuw gingen al groepen van het Stanislas naar Hoenderloo, de plaats waar jarenlang zo'n 120 brugklassers de eerste week van de zomervakantie vierden. Wie ooit als leerling of begeleider mee is geweest op dit fameuze kamp (we hebben het dan over een kleine 5000 leerlingen!) weet wat een vreemde fascinatie uitging van het terrein en de barakken van het Krimdal.
Dit jaar gaan we naar Zeeuwse kust, en wel naar Burgh-Haamstede. Gezonde zeelucht, duinen, strand en volop bossen in de omgeving. Kortom, een plek om je een week lang helemaal uit te leven!

Wat wordt er nou allemaal gedaan in zo'n week?
Dat is vanouds strikt geheim, en ieder van de leerlingen die zegt te weten wat er voor een bepaalde dag op het programma staat krijgt zonder uitzondering een reactie in de stijl van 'hoe kom je daar nou weer bij' van de begeleiders. Maar, om eerlijk te zijn, de spellen en activiteiten van de kampweek doen er maar gedeeltelijk toe. Ze zijn niet veel meer dan een excuus om een week lang samen op kamp te zijn en plezier te hebben. En dat lukt elk jaar weer! De sfeer is steeds weer opperbest, er wordt weinig geklaagd en het eten is van verbazingwekkende kwaliteit (koken jullie dat echt zelf voor zoveel mensen?). Dit alles blijkt ook uit het feit dat vele oude oud-leerlingen zich nog van dag tot dag herinneren wat zij in de julimaand van hun brugklasjaar allemaal hebben gedaan en ondergaan op dit kamp. En of ze Piraat of Indiaan waren, of Viking of Romein?
Wie houden dit nou eigenlijk al die jaren al op gang? Simpel: een langzamerhand aanzienlijk aantal docenten en nog meer oud-leerlingen, die er minstens zoveel lol in hebben als de 'echte' deelnemers. Zij geven allemaal een week van hun zomervakantie op, niet omdat ze zo'n goed hart hebben (sommige wel hoor) maar omdat ze er zelf ook veel voor terugkrijgen.

Nieuwsgierig geworden? Lees hier alles over het brugklaskamp.

 

 

Zeilkamp voor klas 3

Al meer dan 25 jaar wordt door onze school het Zeilkamp georganiseerd voor de derdeklassers. In de eerste week van de zomervakantie gaan we met 48 leerlingen naar een locatie in Friesland (nu is dat Earnewald) en daar worden de basisbegrippen van het zeilen bijgebracht. Het hoofdmotto van dit kamp is: "Het creëren van een gezellige toffe week voor zowel de kampers als de leiding met daarnaast de mogelijkheid om de technieken van het zeilen onder de knie te krijgen." De voorlaatste dag wordt een zeilexamen afgenomen dat bestaat uit een theorie- en een praktijkdeel. De leerlingen ontvangen hiervoor een gespecificeerd certificaat. Tijdens de busreis naar huis kun je terugdenken aan een tijd die heel anders is dan een normale schoolweek en waarin je hopelijk een groot aantal nieuwe vrienden hebt gekregen.