U bezoekt onze website met een verouderde browser, waardoor onze website niet correct wordt weergegeven.
Wij adviseren Internet Explorer 9, 10 of 11 (zonder compatibiliteitsmodus), of een recente versie van Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari.

Een wereld vol mogelijkheden
Oops, an error occurred! Code: 20191208014018d16e0a3a

Vieringen en feesten

Stanislascollege Westplantsoen organiseert elk schooljaar diverse vieringen en feesten. Zo zijn er de vieringen met Kerstmis en Pasen en de (disco)-schoolfeesten. Er zijn ook enkele bijzondere vieringen zoals de Stanislasdag,het open podium en de feestelijke rapportuitreiking, de zogenaamde Promotio Scholarum.

Promotio Scolarum

De Promotio Scholarum is de feestelijke rapportuitreiking aan het einde van het schooljaar. Deze wordt georganiseerd in de aula van de TU. Tijdens deze feestelijke avond verzorgen leerlingen allerlei muzikale en artistieke optredens.

Klik hier voor meer informatie over de audities

Moderamen

Het Moderamen bestaat uit een viertal enthousiaste docenten die zorg dragen voor het organiseren van verschillende buitenschoolse activiteiten. Het Moderamen krijgt daarbij hulp van het Comité Anoniem, een groep leerlingen uit verschillende leerjaren. Het Moderamen organiseert de volgende activiteiten:

  • Meerdere schoolfeesten door het jaar heen.
  • Stanislasdag, samen met een aantal coördinatoren, mentoren en docenten die zich voor deze dag  inzetten.
  • Het Open Podium in maart (i.s.m. Kees van der Linden), waar leerlingen hun muzikale en artistieke talenten kunnen tonen aan alle aanwezigen.

Bij al deze activiteiten stelt het Moderamen zich als doel om leerlingen een leuke tijd te bezorgen en ze de mogelijkheid te geven hun talenten breder in te zetten dan alleen voor hun schoolprestaties. Op Stanislasdag is er tevens het streven om geld op te halen voor een goed doel!

Comité Anoniem

De leerlingen van het Comité Anoniem bestaan uit bovenbouwleerlingen, die in samenwerking met het Moderamen het Onderbouwcomité begeleiden tijdens de onderbouwfeesten. Daarnaast organiseert het Comité met een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid de schoolfeesten. Het Moderamen verzorgt daarbij de supervisie, in samenspraak met de schoolleiding. Daarnaast helpt het Comité (i.s.m. onze dirigent Kees van der Linden) mee met de organisatie van het Open Podium en hebben diverse leden een aandeel bij het schooltoneel.