U bezoekt onze website met een verouderde browser, waardoor onze website niet correct wordt weergegeven.
Wij adviseren Internet Explorer 9, 10 of 11 (zonder compatibiliteitsmodus), of een recente versie van Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari.

Een wereld vol mogelijkheden
Oops, an error occurred! Code: 2019120900463090cf2008

Stanislas Tech Team

Onze school heeft een Stanislas Tech Team waar onze leerlingen zich voor kunnen opgeven. Wij nemen deel aan de landelijke wedstrijden "First Lego League" voor de onderbouw en de "First Tech Challenge" voor de bovenbouw. In deze wedstrijden wordt het technisch knowhow en het creatief denken van de leerlingen op de proef gesteld. De leerlingen bedenken, bouwen en programmeren zelf robots die in staat zijn de vooraf gedefinieerde taken uit te voeren.

De afgelopen jaren heeft het Stanislascollege Westplantsoen niet onverdienstelijk gepresteerd in deze wedstrijden, wat zelfs resulteerde in een deelname aan het WK robotica in de Verenigde Staten. Vooral leerlingen die een extra uitdaging zoeken op bèta-gebied kunnen bij deze wedstrijden hun kennis op de proef stellen. Verder volgen de plus leerlingen in de brugklas het vak science, hierdoor worden ze alvast uitgedaagd op bèta gebied. Leerlingen in de bovenbouw maken kennis met de nieuwste ontwikkelingen op wetenschappelijk gebied. Bijvoorbeeld door excursies, zoals afgelopen jaar naar het onderzoeksinstituut CERN in Genève, o.m. bekend vanwege de ontdekking van het Higgs-deeltje.

Wij zijn ook te vinden op Facebook.