U bezoekt onze website met een verouderde browser, waardoor onze website niet correct wordt weergegeven.
Wij adviseren Internet Explorer 9, 10 of 11 (zonder compatibiliteitsmodus), of een recente versie van Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari.

Een wereld vol mogelijkheden
Oops, an error occurred! Code: 201912091450596a1e5087

Reizen in de voor-eindexamenklas

Leerlingen van het Stanislascollege Westplantsoen gaan in het voor-eindexamenjaar op een buitenlandse reis. Gymnasiumleerlingen gaan sinds jaar en dag 3,5 week naar Griekenland. Leerlingen van het Atheneum gaan bijna 2 weken naar Italië. Havoleerlingen kunnen elk jaar kiezen uit een wisselend aanbod.

Klassieke reis naar Griekenland gymnasium

In april vertrekken de leerlingen van 5 gymnasium voor een reis van 3 weken naar Griekenland. We vertrekken met de bus van Delft naar Ancona in Italië om van daaruit de boot naar Patras in noord-Griekenland te nemen. Eerste stop is Olympia, daarna wordt het kampement verplaatst naar Delphi, waar onder andere de Parnassos beklommen wordt (tot in de sneeuw!). De volgende stop is Athene (Akropolis, agora, Plaka). Vervolgens naar Mykene, waar de burcht van Agamemnon, het theater van Epidauros, Korinthe en Nafplion worden bezocht.
Daarna, als het weer goed genoeg is, volgt de beklimming van de Olympos (in Litochoron) en als laatste volgt een bezoek aan de kloosters van Kalambaka. Uiteindelijk rijdt de bus via Dodona en Ioannina weer naar de boot in Igoumenitsa, die het gezelschap naar Italië brengt. Het is te begrijpen dat zo'n lange reis vol nieuwe indrukken, het kamperen in een zo grote groep en de paradijselijke omstandigheden van Griekenland in mei altijd een onvergetelijke indruk achterlaten.

Atheneum: culturele en sportieve reis naar Italië

In mei vertrekken alle leerlingen van 5 atheneum voor elf dagen naar Italië. Het programma bestaat uit survivalactiviteiten zoals raften, surfen, canyoning en mountainbiken onder leiding van professionele instructeurs. Daarnaast zijn er cultuurdagen; er worden dagtochten gemaakt naar de steden Venetië, Verona, Mantova en Milaan.
De verblijfplaats is een uitstekende camping in het plaatsje Arco (5 km landinwaarts aan de noordkant van het Gardameer) waar we kamperen met tweepersoons koepeltentjes. De camping beschikt over goede sanitaire voorzieningen en een zwembad. De leerlingen koken zelf in groepjes van zes.
Als voorbereiding wordt voor de leerlingen een Italiaanse middag georganiseerd. Zij krijgen dan de laatste informatie over de reis en kunnen alvast in Italiaanse stemming komen. Tevens wordt er in april een ouderavond georganiseerd.
De begeleiding van de reis is in handen van een aantal docenten. De survival-activiteiten staan onder leiding van deskundige instructeurs.

Havo keuze 1: kunst en cultuur in Italië

De reis naar het prachtige Italië wordt per touringcar gemaakt. We bezoeken meerdere plaatsen in de buurt van Florence en Venetië. Het verblijf is op basis van vol pension. De hotels liggen in het mooie Montecatini en Lido di Jesolo met eigen zwembad en uitzicht op strand en zee. Tijdens deze reis ervaar je de cultuur in het algemeen en de beeldende kunst in het bijzonder door veel te zien en zelf te tekenen in deze mooie en boeiende steden. De reis is zeker een must voor leerlingen met tekenen (CKV) in hun examenpakket. Daarnaast is iedereen welkom die bereid is actief mee te tekenen en interesse heeft in kunst en cultuur. Het globale programma ziet er als volgt uit: Florence: Uffizi museum; Duomo; San Marco klooster; Boboli tuinen Venetië: Rialto brug; San Marco; Peggy Gugenheim museum; rondvaart per Vaporetto Wij hopen dat deze reis ook dit jaar weer gezellig en leerzaam zal zijn!
Contactpersonen: dhr A. Damen en T. van Kaam

Havo keuzereis 2: Berlijn

Berlijn is op dit moment één van de meest trendy steden van Europa en dat straalt het ook uit! De stad beleeft op dit moment een bloeiperiode op het gebied van kunst & cultuur, toerisme en politiek. Een greep uit het programma:  een fietstocht langs beroemde historische plaatsen zoals de Alexanderplatz, de Brandenburger Tor, de Potzdamer Platz en natuurlijk langs de overblijfselen van "de Muur"met de Amerikaanse controlepost "Checkpoint Charlie". Ook nemen we een kijkje in de beruchte Stasigevangenis Hohenschönhausen, gaan we naar Potsdam en is er een middag 'a la carte' waarbij je kunt kiezen uit bijv. een bezoek aan het Olympiastadion, een atoomschuilkelder, een boottocht over de Spree of een andere bezienswaardigheid. Je krijgt natuurlijk ook de tijd om in kleine groepjes de stad te bekijken en te winkelen. We reizen per trein naar Berlijn, en in de stad verplaatsen we ons met de "U-Bahn". Het verblijf is bij "gemutliche"gastgezinnen (per tweetal, op loopafstand van de andere gastgezinnen) en 's avonds spreken we met de groep vaak in de stad nog af. Kortom, de Berlijn-reis is een mix van cultuur, geschiedenis en gezelligheid. Auf Wiedersehen in Berlin!
Contactpersoon: dhr.  H. Pieper

Havo keuzereis 3: Schotland

De Schotlandreis is niet zomaar een reis; het is een onvergetelijke ervaring! De nachtboot vanuit Rotterdam Europoort brengt ons naar Hull in het noorden van Engeland. Op de boot is een bioscoop, een disco en een game suite, dus genoeg vermaak. Na een heerlijk nachtje slapen, deinend op de golven, reizen we de volgende ochtend via Newcastle naar Stirling in Schotland waar onze gastgezinnen wonen. Bij deze super gastvrije gastgezinnen, die op verzoek best Haggis willen serveren, zullen we drie nachten slapen en eten. Tijdens ons verblijf brengen we bezoek aan een schitterend kasteel, waar opnames voor de eerste Harry Potter film gemaakt zijn en aan een voetbalstadion in Engeland of Schotland. We maken een bootocht op een Loch (kijk uit voor Nessie!)  en beklimmen een reuzeberg, met schitterend uitzicht. Ook bezoeken we de wereldstad Edinburgh met z'n prachtige kasteel en schilderachtige winkels en bezoeken we een traditionele Schotse dansavond. Tot slot bezoeken we de schilderachtige Engelse stad York.
De reis is een combinatie van cultuur, sport, winkelen en gezelligheid!
Contactpersoon: dhr Hoefnagel

Havo 3: wintersurvival

De leerlingen in drie havo trotseren in januari de Tsjechische kou tijdens een heuse wintersurvival. Per bus vertrekken leerlingen en docenten voor een week naar het reuzengebergte in Tsjechie om daar hun intrek te nemen in de gezellige groepsaccommodatie. Gedurende de week worden er diverse sportieve en minder sportieve activiteiten ondernomen in de sneeuw. Uiteraard mag skiën of snowboarden niet ontbreken tijdens een wintertrip. Daarnaast is er een divers programma met onder meer biatlon, langlaufen en een high rope parcours. 's Avonds doen we gezellige spelletjes in de hut, tenminste voor wie de ogen nog open kan houden na een actieve buitendag.