U bezoekt onze website met een verouderde browser, waardoor onze website niet correct wordt weergegeven.
Wij adviseren Internet Explorer 9, 10 of 11 (zonder compatibiliteitsmodus), of een recente versie van Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari.

Een wereld vol mogelijkheden
Oops, an error occurred! Code: 20191015053715a1cb6f71

La Concordia - Nicaragua

Sinds 1988 onderhoudt het Stanislascollege een actieve zusterband met een middelbare school in het dorp La Concordia, nabij Estelí in Noord-Nicaragua. De naam van deze zusterschool werd in 1998 gewijzigd van het 'Instituto Nacional Edmundo Matamoros' in het 'Instituto Nacional La Concordia'. De school heeft ongeveer 250 leerlingen. Aan het grootste deel van deze leerlingen wordt  s'ochtends les gegeven. 's Avonds volgt een kleinere groep oudere leerlingen die overdag moeten werken, de lessen.
Het Instituto Nacional La Concordia is een school met weinig leermiddelen in een ontwikkelingsland. Het Stanislascollege heeft dan ook al een aantal malen financieel de helpende hand geboden. Zo werd in het verleden onder meer geld ingezameld voor de reparatie van een afgewaaid dak, voor de aanschaf van een kopieerapparaat en voor de inrichting van de lerarenkamer en van een kooklokaal. In december 2000 is met een geldbedrag dat op onze school was opgehaald tijdens de kerstactie gezorgd voor de reparatie en aanschaf van stoelen voor de leerlingen.
De gemeente Delft heeft samen met een aantal andere steden in Europa een zusterband met Estelí. Alle projecten die hieruit voortvloeien worden begeleid en gecoördineerd door het met e-mail uitgeruste stedenbandkantoor in Estelí. Ook de contacten van het Stanislas met La Concordia verlopen via dit kantoor. Het kantoor stelt samen met de schoolleiding in La Concordia voor de grote projecten een begroting op en het stuurt ons ook na uitvoering van het project materiaal ter evaluatie. De zusterband houdt echter niet alleen financiële steun in. Er zijn meerdere keren brieven en kaarten uitgewisseld tussen leerlingen van het Stanislascollege en van de zusterschool. Ook zijn twee docenten, leden van de werkgroep Stanislas - La Concordia, op bezoek geweest in La Concordia. Sindsdien zijn er nog vele contacten geweest en heeft de school meerdere malen acties gevoerd voor La Concordia. Minstens één van de jaarlijkse collectes binnen de school is bestemd voor deze school.