U bezoekt onze website met een verouderde browser, waardoor onze website niet correct wordt weergegeven.
Wij adviseren Internet Explorer 9, 10 of 11 (zonder compatibiliteitsmodus), of een recente versie van Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari.

Een wereld vol mogelijkheden

Robotwedstrijd ‘First Tech Challenge’

Aanstaande zondag zal er wederom een grote robotwedstrijd van de First Tech Challenge op het Stanislascollege Westplantsoen plaatsvinden.
Na het succesvolle NK van afgelopen Juni, zal er nu een kwalificatiewedstrijd voor hetzelfde NK plaatsvinden. 16 teams zullen het tegen elkaar opnemen om uit te maken wie er uiteindelijk aan het NK mag deelnemen.
Afgelopen jaar was een ongekend succes voor ons eigen Stanislas Tech Team: deelname aan het WK in Detroit en daar eindigen als beste Nederlandse team en ook nog een nominatie in de wacht slepen (top vijf van de wereld!) in een categorie. Daarna werd ook nog in eigen huis de inspire award (beste team overall) gewonnen!
Dit jaar heeft het Stanislascollege twee teams aan de start: wederom het Stanislas Tech Team en nu ook de Stanislas academy. Beide teams zijn al een paar maanden druk aan het bouwen om aanstaande zondag goed voor de dag te komen.
Wilt u onze teams in actie zien? Kom dan zondag aanstaande naar het Westplantsoen. De wedstrijd is gratis toegankelijk (en zondag gratis parkeren voor de school!) van 10.00 uur tot 15.00 uur. Kom kijken in de pit in onze aula en zie hoe teams aan hun robot bouwen en volg de spannende wedstrijden in de Brink. Dit jaar is het thema van de wedstrijd 'Rover Ruckus' en moeten de robots zichzelf laten zakken van de maanlander om vervolgens maansteentjes 'jewels' te verzamelen en deze te plaatsen in de maanlander. Aan het einde moeten ze zichzelf weer ophijsen aan de maanlander om niet op de maan te moeten achterblijven.
Tot zondag!

Publicatiedatum: 19 november 2018