Robotteams Stanislascollege leveren top prestatie Down Under!

Beide robotteams van het Stanislas college Westplantsoen, STT en STA, hebben afgelopen weekend deelgenomen aan de online Asian en Pasific open, georganiseerd vanuit Australië. Dat betekende drie nachten op school robotwedstrijden spelen, presentaties geven en jury te woord staan. Maar ook ’s nachts verstoppertje spelen op school en ’s ochtends met z’n allen de nacht afsluiten met een ontbijtje.

Vanwege de Corona pandemie zijn alle wedstrijden dit jaar online. Dat lijkt saai, maar het maakt het ook mogelijk om met de hele wereld samen tegelijkertijd een wedstrijd te spelen. En het grappige is dan dat iedereen in zijn eigen tijdzone zit. Aan dit toernooi deden o.a. teams mee uit China, Rusland, de VS, Brazilië, Roemenië, Nigeria en Australië. STT en STA waren de enige Nederlandse vertegenwoordigers en het werd een geweldig toernooi.

De wedstrijden waren hier twee tegen twee. Ieder speelt thuis op zijn eigen veld, maar je bent gekoppeld aan een ander team en kan dus wel afspraken maken over wie welke opdracht afwerkt. Zo moeten er ringen worden afgeschoten op een goal en moet de zogenaamde ‘wobble’goal verplaatst worden naar vooraf aangegeven plekken. Het mooie van twee tegen twee spelen is dat je geluk of pech kunt hebben met je alliantie partner.

Uiteindelijk pakte alles heel goed voor beide teams uit. De robots werkten perfect en ze plaatsten zich beide voor de eindronde, waar allianties van drie teams werden gevormd. De eindronde bestond uit een halve finale en een finale en iedere ronde werden er drie wedstrijden gespeeld om te bepalen wie de winnaar was. Na een spannende halve finale wisten beide teams, die samen in één alliantie zaten, de finale te halen. Helaas werd de finale verloren, maar desalniettemin een top prestatie!

Moe, maar heel veel mooie ervaringen rijker kan de vakantie nu beginnen en in september start het nieuwe seizoen. Ze zijn er klaar voor!

Blijf ze vooral ook volgen op: https://www.instagram.com/ftcstanislas/?hl=nl

Publicatiedatum: 14 juli 2021