Opbrengst Stanislasdag voor Ghana

Op vrijdag 16 november ging om 10:15 de bel en keek menig collega vol verwachting om zich heen: hoe zetten we in hemelsnaam een Bazaar op in minder dan 2 uur? Iedereen stortte zich daarna op zijn/haar eigen kraam en toen ontstond er iets moois. Binnen no-time kon er met recht van een rommelmarkt gesproken worden die van alle markten thuis was. In vele hoeken spatte het enthousiasme er vanaf! Te beginnen in de boekenhoek buiten, waar collega's en leerlingen dapper vele boeken verkochten en chocolademelk dronken om warm te blijven. Als ware marktlieden zag je leerlingen boeken proberen te verslijten. Ook bij de kledingkramen in de Brink en de rommelkramen in de gang en aula trokken leerlingen alles uit de kast om te verkopen. Meerdere keren zag je bezoekers tevreden vertrekken met een grote stapel spellen onder de arm.De "mooie spullen-kraam" op het plein was een groot succes, net als de vele food corners (wat roken die wafels lekker!).Alsof dit nog niet genoeg was, werd er ook nog een breed scala aan activiteiten & spellen aangeboden en heeft de gehele onderbouw deelgenomen aan de sponsorloop op de gymvelden. Na een goede warming-up renden de leerlingen er fanatiek op los om zo veel mogelijk rondjes te behalen.

Stanislasdag stond dit jaar in het teken van de actie voor de bouwreis naar Ghana en wat een prachtige dag hebben we gehad! Leerlingen en collega's hebben kramen ingericht, gezorgd voor een goede verkoop, heerlijke happen en allerlei activiteiten in de wiskundegang en op het plein. Een hartverwarmende activiteit doet goed, maar het moest ook wat opbrengen. En die opbrengst is werkelijk fantastisch!
De opbrengst van de Bazaar is uitgekomen op € 4650, de sponsorloop heeft een totaal van € 17.198 opgeleverd. Tel daar de donatie van € 5000 van de Stichting Ouders voor leerlingen bij en dan kom je op een totaal bedrag van € 26.839 euro. Onvoorstelbaar dat wij, leerlingen, collega's en ouders dat in één dag hebben opgehaald. Zoiets gaat natuurlijk niet vanzelf. Daar is de inzet en het enthousiasme van heel veel mensen voor nodig.

Heel veel dank daarvoor.

Publicatiedatum: 04 februari 2019