NK robotica

Beide Robotteams van het Stanislas, het Stanislas Tech Team (STT) en de Stanislas Academy (STA), hebben zich geplaatst voor het open NK  Tech Challenge aanstaande zaterdag. De beste 24 teams uit binnen- en buitenland nemen het dan ‘remote’ tegen elkaar op. Dit betekent dat de teams thuis de wedstrijden op hun eigen veld spelen en niet zoals gebruikelijk twee tegen twee. De wedstrijden worden gestreamd en zijn zaterdag live te volgen via deze link: https://vimeo.com/event/1039885

Het thema van de wedstrijd dit jaar is ‘ultimate goal’. De robots moeten de eerste halve minuut autonoom rijden en proberen een aantal opdrachten uit te voeren. Daarna mogen de robots 2,5 minuut door de teams bestuurd worden en moeten er zoveel mogelijk ringen worden opgepakt en in een goal worden geschoten.

Hiernaast moeten beide teams ook nog een jury presentatie geven, waarbij ze toelichten wat hun robot, maar ook hun team nou zo bijzonder maakt.

De afgelopen jaren zijn de teams heel succesvol geweest en we hopen natuurlijk dat dit zo blijft. Ze hebben er in ieder geval heel hard voor gewerkt.

Volg beide teams ook via Instagram: https://www.instagram.com/ftcstanislas/?hl=nl

Neem gerust contact op als je meer wilt weten. En als je nu in de derde klas zit, dan kun  je je ook aanmelden voor volgend jaar. We zijn nog op zoek naar nieuwe teamleden.

Publicatiedatum: 03 juni 2021