Nieuwe FTC-groepen en robot in een week

Ook dit jaar neemt het Stanislascollege Westplantsoen met twee teams deel aan de First Tech Challenge. Het vierde klas team, STA, doet voor het eerst mee en het vijfde klas team, STT, heeft vorig jaar al ervaring opgedaan.

Op zaterdag 18 oktober werd vanuit de VS de nieuwe opdracht gelanceerd. En STT heeft zich toen opgegeven voor de ‘robot in een week’ competitie. Je probeert dan in een week de robot in elkaar te zetten zodat hij de meeste opdrachten van de competitie kan uitvoeren. En dat is gelukt! De robot is af, maar het team gaan nu wel proberen om het te perfectioneren.

De eerste wedstrijd is in november. Dat is een kwalificatiewedstrijd voor het NK. In januari is er nog een kwalificatiewedstrijd en hierna wordt er bepaald welke 24 teams er doorgaan naar het open  NK dat op 12 februari in Veghel wordt gehouden. Dit jaar zal het NK weer ‘’echt” gehouden worden en niet meer online zoals afgelopen jaar. Vorig jaar lukte het beide teams om zich te kwalificeren voor het NK en laten we hopen dat dit ook dit jaar weer gaat gebeuren.

Volg beide teams op hun weg naar het NK via Instagram: https://www.instagram.com/ftcstanislas/?hl=nl

Publicatiedatum: 04 oktober 2021