Nederlands kampioenschap robotica

Afgelopen zaterdag werd het Nederlands kampioenschap robotica 'First Tech Challenge' gehouden in Den Haag. Nadat de afgelopen maanden een aantal voorrondes waren gespeeld stonden de beste 24 teams van Nederland vast en mochten zij gaan uitmaken wie er Nederlands kampioen zou worden. Het Stanislascollege had twee teams aan de start: het Stanislas Tech Team en de Stanislas Tech Academy. Het werd een spannende wedstrijd waarbij het Stanislas Tech Team wist door te dringen tot de eindrondes. Uiteindelijk werd zelfs de finale gehaald waar het Stanislas Tech Team samen met de Gentlebotz speelde tegen team Space van het Newman college uit Breda en Pink van het Maerlant lyceum uit Den Haag. De finale werd helaas verloren maar desalniettemin een prima prestatie. De Stanislas Tech Academy behaalde uiteindelijk een verdienstelijke 14e plaats. De Leerlingen van de Stanislas Tech Academy zitten pas in de vierde klas en zullen volgend jaar weer deelnemen aan de First Tech Challenge.

Team Space en Pink gaan Nederland vertegenwoordigen op het WK in Detroit. Wij wensen ze uiteraard veel succes!
Het Stanislas Tech Team vertrekt eind volgende week naar Aviano, Italië, om daar een Europese wedstrijd te spelen, zeg maar het Europees kampioenschap. Ze gaan het daar opnemen tegen teams uit Italië, Duitsland, Zwitserland en Engeland. Mochten ze daar als winnaar uit de bus komen dan winnen ook zij een WK-ticket voor deelname in Detroit.
Wilt u het Stanislas Tech Team volgen op hun reis naar Aviano kijk dan op: www.stanislastechteam.nl of volg ze op: https://www.instagram.com/ftcstanislas/?hl=nl

 

Publicatiedatum: 15 februari 2019