Module sport: zand en water

Het thema van de module sport is deze twee periodes: zand en water. De leerlingen uit 2 en 3 HAVO die de module sport hebben gekozen zijn aan de slag gegaan met sporten als frisbee, beach tennis en beachvolleybal. Dit vond plaats op de velden en in de sportzalen van school. Hierdoor was er niet altijd zand en water beschikbaar ;-). Om dit thema toch tot zijn recht te laten komen zijn we naar Scheveningen gegaan om daar te gaan golfsurfen en te powerkiten. Alle leerlingen kregen een les golfsurfen en een les powerkiten. Ondanks dat het weer de afgelopen weken soms wel eens te wensen overliet, was het de vrijdagmiddagen dat wij er waren schitterend weer. De groep van module sport was in drieën gedeeld en op de eerste vrijdag waren groep 1 en 2 aan de beurt. Er stonden geen spectaculaire golven, maar genoeg om te kunnen staan en vooruit te komen, dit lukte dan ook veel leerlingen. De powerkiters hadden genoeg wind om te kunnen hangen aan de vliegers en zelfs om op het strand voort te worden getrokken door een vlieger! 

De 2de vrijdag waren 2 andere groepen aan de beurt. Dit was weer zo’n top middag! De golven waren groot waardoor het veel spectaculairder was dan de week ervoor, maar ook een stuk zwaarder.  En er stond veel wind om te kunnen kiten waarbij de leerlingen elkaar moesten vasthouden om op het strand te blijven staan. Er kon ook nog gestunt worden onder begeleiding van de kite-instructeurs. 

De laatste vrijdag stond er niet zo veel wind waardoor het kiten iets minder spectaculair was dan de weken ervoor. Maar de golven daarentegen waren geweldig. Er lagen meer mensen in het water dan dat er op het strand liepen dus we moesten goed opletten toen we in het water lagen.  Het lukte bijna iedereen om te kunnen staan op de surfplanken.

Het waren 3 geweldige middagen en het was erg leuk om alle leerlingen zo enthousiast te zien in het water en in het zand! Jullie zijn toppers!

Groetjes van mevrouw Venema, mevrouw Lelieveld en mevrouw Bantjes

 

Publicatiedatum: 26 oktober 2020