U bezoekt onze website met een verouderde browser, waardoor onze website niet correct wordt weergegeven.
Wij adviseren Internet Explorer 9, 10 of 11 (zonder compatibiliteitsmodus), of een recente versie van Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari.

Een wereld vol mogelijkheden

Leerlingen SCW in de prijzen bij 12e Chinese Bridge Competition

Op zondag 26 mei vond de 12e editie van de Nederlandse voorronde voor de Chinese Bridge Competition for Secondary School Students plaats. Namens het Stanislascollege Westplantsoen deden Teun de Groot (g4) en Gaia van der Lecq (g5) mee aan de wedstrijd, die bestond uit 3 rondes: een kennistoets over de Chinese cultuur, geschiedenis en taal, een speech ronde waarin de deelnemers een voorbereide speech moesten houden, aangevuld met een korte speech over een onderwerp dat ze vlak van te voren bij loting toebedeeld kregen, en een talentenronde waarin de deelnemers hun eigen talent mochten laten zien. Dit liep uiteen van zang, muziek, dans, toneel tot calligraphie en papier knippen.

De resultaten voor Teun en Gaia mochten er wezen. Op hun thuisbasis - het
Westplantsoen was de gastheer dit jaar voor de voorronde - zetten zij een
foutloze kennistoets neer, aangevuld met goed gesproken speeches, en een mooie
talentenshow waarbij Teun op de cello meespeelde met een Chinees lied en Gaia
een oude Chinese mythe over het ontstaan van hemel en aarde uitbeeldde. Gaia
behaalde er uiteindelijk een prachtige 2e plaats mee en Teun behaalde een mooie 3e plaats, wat hen de mogelijkheid biedt om als toeschouwer (weliswaar op eigen kosten) naar de finale van de Chinese Bridge Competition 2019 in China te gaan.

Teun en Gaia, gefeliciteerd met jullie prestaties. Wij zijn trots op jullie!

Publicatiedatum: 27 mei 2019