Het FTC team (Robot team) heeft deelgenomen aan het WK in Houston! Lees hier het verslag

Daar stonden we dan, maandag 18 mei, half acht 's ochtends op Schiphol. Na twee jaar dromen, een jaar keihard aan onze huidige robot gewerkt te hebben en een niet geplande medische tussenstop in Chicago kwamen we uiteindelijk aan in Houston voor het WK van de FIRST Tech Challenge. Hier zouden 160 teams het tegen elkaar opnemen in een competitieve, maar gezellige sfeer.
Dinsdag stond NASA's Space Center op de agenda, waar wij allemaal met open mond hebben rondgelopen. Dit was ook een plek die Cindy Mevis ons ontzettend graag had willen laten zien, dus we vinden het fantastisch dat we dit hebben mogen doen. Daarnaast gingen wij vandaag met onze robot, Daisy, succesvol door alle keuringen.
Verspreid over woensdag, donderdag en vrijdag hebben wij acht wedstrijden gespeeld en ons gepresenteerd aan de jury. Tegelijkertijd hebben wij ook bij de andere typen competities van FIRST gekeken en hebben we ontzettend veel mensen ontmoet.
Donderdagavond zijn wij met zijn allen naar het Microcenter gegaan, een enorme winkel voor computeronderdelen waar wij, wederom, met open mond rond hebben gekeken.
Vrijdag, na een totaal van 160 gespeelde wedstrijden, kwam uiteindelijk de verlossende uitslag, het Stanislas Tech Team heeft de 22e plaats weten te behalen! We zijn daarmee het hoogst geplaatste Nederlandse team van dit jaar geworden, iets waar wij, samen met onze positie, echt ongelofelijk trots op zijn!
Zaterdag stond in het teken van de finales en de prijsuitreikingen en uiteindelijk zijn wij zondag teruggevlogen.
Wij zouden Urban Koote willen bedanken voor het opvangen van onze teams en het regelen van onze reis en natuurlijk Bart Brink (die tevens onze teams opvangt), Nelleke van Midden en Carlos van Baaren voor het begeleiden van ons team tijdens deze geweldige en onvergetelijke week!

Voor een video over onze ervaringen kun je op deze link klikken:

Publicatiedatum: 13 juni 2022