Een tweede plek voor ons robotteam STA op het FTC Benelux Championship

Ons ‘rookie’ team Stanislas Tech Academy (STA) mocht zaterdag 11 februari meedoen aan het Benelux Kampioenschap van de FIRST Tech Challenge robotwedstrijden. Ze hadden zich bij de laatste League Meet van het seizoen, op zaterdag 28 januari bij ons op school, weten te kwalificeren door bij de beste 28 teams te horen.

Zo vertrokken we zaterdag in alle vroegte met 4 auto’s want om half 9 moesten we op het Sint Lucas College in Eindhoven zijn. Na het uitpakken en inrichten van onze ‘pit’ waren we vrijwel direct aan de beurt voor de jury ‘pitch’. Verder was de ochtend vooral gevuld met de laatste oefenrondjes, enkele practice matches en het doorvoeren van laatste verbeteringen aan de robot en de software.

In de middag werden de wedstrijden gespeeld, waarbij telkens met een andere ‘alliance partner’ gestreden werd tegen een ander robot-duo. In zo’n wedstrijd voeren de robots de eerste 30 seconden autonoom (=voorgeprogrammeerd) opdrachten uit, daarna besturen de ‘drivers’ van het team gedurende 2 minuten hun robot. Hoofddoel: zo veel mogelijk pilonnen  op paaltjes krijgen, waarbij hoge paaltjes beter scoren dan lage. 

Ons team won al haar 5 wedstrijden en eindigde als 2e in de ranking.

Voor de halve finales mochten 2 ‘alliance partners’ gekozen worden en werd een best-of-three gespeeld. STA won haar halve finale glansrijk met 2-0. In de finale moest zij jammer genoeg het onderspit delven tegen een betere tegenstander, die daarmee een WK-ticket naar Houston bemachtigde.

Wat een dag vol spanning, energie en adrenaline. En schorre stemmen na afloop. En wat een knappe prestatie van STA!

Op 24 en 25 februari doen onze beide teams, Stanislas Tech Team en Stanislas Tech Academy mee aan een open toernooi in Kaiserslautern, om opnieuw een kans te hebben een WK-ticket te bemachtigen. 

Wil je meer weten of livestreams van wedstrijden volgen? Kijk op http://ftcnetherlands.eu.

coaches FTC - Urban en Bart

Publicatiedatum: 22 februari 2023