Debat gemeenteraadsleden

Woensdag 23 februari vond een inspirerend debat plaats tussen leerlingen en vertegenwoordigers van de Delftse politieke partijen. Het was een unieke kans voor leerlingen van het Stanislascollege Westplantsoen om in gesprek te gaan met raadsleden van onder andere STIP, D66, GroenLinks, VVD, SP en alle andere deelnemende partijen en echt te debatteren. Het debat was een initiatief van de debatvereniging en werd georganiseerd door Noa Drop, Lucas van den Berg en Sebas Overbeek. Elke vrijdagmiddag oefenen de leerlingen met de debatclub en dan is het leerzaam en leuk om alle vaardigheden in de praktijk te brengen. Het brengt ook bestuur van de stad, de dilemma's waar de stad mee te maken heeft en de politieke thema's opeens een stuk dichterbij. 

Het debat was levendig, leerzaam en soms zelfs emotioneel. De gemeenteraadsleden, de school en de leerlingen waren zo enthousiast dat er al gesprekken zijn gevoerd om dit debat mogelijk jaarlijks te herhalen. 

Iedereen die interesse heeft in debatteren of zijn presentatieskills wil verbeteren kan ook terecht bij de debatclub. Elke vrijdagmiddag ben je van harte welkom in L113. Heb je vragen? Dan kun je mailen naar [email protected]verwijder-dit.stanislascollege.net of [email protected]verwijder-dit.stanislascollege.net

Publicatiedatum: 25 februari 2022