Andalusië Havo bovenbouw

Afgelopen week zijn de leerlingen van havo 5 op reis geweest naar Andalusië. In twee groepen vertrokken de leerlingen vanaf Schiphol naar Sevilla. Daar was het heerlijk warm en werd er eerst lekker geluncht. Vervolgens werd er een bezoek gebracht aan de Plaza de España. Het Plaza de España is een van de bekendste pleinen van Spanje en de gebouwen rondom het plein vormden tijdens de wereldtentoonstelling van 1929 het paviljoen van Spanje. ’s Avonds gingen de voetjes van de vloer tijdens een workshop flamenco. Na afloop volgde er onder het genot van tapas nog een wervelende flamenco show.

Dag twee begon met een transfer naar Cordoba. Hier werd er een bezoek gebracht aan de Mezquita. De Mezquita is nu een kathedraal, maar was in de Moorse tijd een moskee die ruimte bood aan wel 20.000 mensen. Leerlingen en leraren verbaasden zich over de overweldigende architectuur en versieringen. De Mezquita is gebouwd met behulp van oude Romeinse zuilen en er valt een overdaad aan goud te bewonderen. Na de Mezquita was er tijd om de oude stad Cordoba te verkennen.

Dag drie stond in het teken van het Alhambra. Het Moorse paleis op de heuvels rondom Granada werd bezocht en ook hier was iedereen zwaar onder de indruk. Opvallend in het Alhambra zijn de vele waterpartijen. De dag werd afgesloten met een bezoek aan het centrum van Granada.

Malaga stond op het programma voor dag vier. Na alle antieke gebouwen en kunst was het tijd voor wat anders en werd een museum voor moderne kunst bezocht. Hierna vond er een wandeling door de wijk Soho plaats. Deze wijk staat bekend om de vele Street art die er te bewonderen is. De wandeling eindigde in het centrum van Malaga waar iedereen vrije tijd had om souvenirs te scoren.

De reis werd op dag vijf afgesloten met een bezoek aan Torremolinos. Niet cultureel, maar wel heerlijk ontspannend! Hier kon er heerlijk gezwommen worden in het zwembad bij het hotel en aan het mooie strand. Helaas kwam de terugreis veel te vroeg en moest er ’s avond alweer worden ingecheckt voor de vlucht terug naar Schiphol.

Publicatiedatum: 24 september 2021