U bezoekt onze website met een verouderde browser, waardoor onze website niet correct wordt weergegeven.
Wij adviseren Internet Explorer 9, 10 of 11 (zonder compatibiliteitsmodus), of een recente versie van Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari.

Binnenkort naar Ghana

Het is bijna zo ver. Op 15 februari vertrekken 62 Stanislassers naar Ghana om te helpen met het bouwen van schoollokalen. Op 7 en 8 januari waren er kennismakingsdagen voor de deelnemende leerlingen van de verschillende locaties van de school. Joy en Sjuul (mavo 4) vertellen hoe ze nu tegenover de reis staan.

 

Waarom hebben jullie ervoor gekozen om mee te gaan naar Ghana?

Joy vindt het project vooral een uitdaging. Zo is er bijvoorbeeld geen douche. Ook is ze benieuwd om te zien hoe de mensen daar leven. Sjuul vindt de reis een hele goede kans om vrijwilligerswerk te doen. Hiermee kan je jezelf te ontwikkelen. "Het is mooi om kinderen te kunnen helpen om naar school te gaan."

Wat hebben jullie gedaan tijdens de voorbereidingsdagen van World Servants?

"Dit was de eerste keer dat alle deelnemers aan de reis bij elkaar kwamen. We hebben veel teambuildingsactiviteiten gedaan en informatie gekregen. We gingen ook skypen met Ghana. We stelden bijvoorbeeld de vraag voor wie we bouwen. Dat is voor kinderen van 3 tot 18 jaar."

Waar heb je het meeste zin in?

"We gaan niet alleen bouwen, maar er is ook een dag dat wij activiteiten organiseren voor de kinderen. Dat zijn er 150", Sjuul kijkt hier vooral naar uit. "Wat we precies gaan organiseren bedenken we ter plekke." Joy hoeft niet lang na te denken over deze vraag. Ze heeft zin in alles.  

Publicatiedatum: 10 januari 2019