U bezoekt onze website met een verouderde browser, waardoor onze website niet correct wordt weergegeven.
Wij adviseren Internet Explorer 9, 10 of 11 (zonder compatibiliteitsmodus), of een recente versie van Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari.

Daltonuren

Vier dagen per week krijg je een Daltonuur. Tijdens dit uur kun je kiezen uit een divers aanbod van vakken. Het leren kiezen voor het juiste Daltonuur wordt in de eerste periode van het schooljaar uitgelegd en begeleid door je mentor.

Verplichte Daltonuren
Bij tegenvallende resultaten kun je verplicht worden om tijdens een Daltonuur naar een bepaald vak te gaan. Naast de vakken die op dit uur worden aangeboden, zijn er ook ondersteunende activiteiten waar je uit kunt kiezen. Er zijn ook enkele verplichte Daltonuren zoals de coaching dyslexie en - als blijkt dat je op één van de gebieden ondersteuning nodig hebt - begrijpend lezen, spelling, rekenen/wiskunde, handschriftverbetering of een faalangsttraining.

Talentontwikkeling
Tijdens Daltonuren is ook aandacht voor talentontwikkeling zoals bijvoorbeeld fotografie of muziek. Jij en je ouders/verzorgers worden hier van tevoren over geïnformeerd.

Gesloten Daltonuren
Tijdens een gesloten Daltonuur volg je met je hele klas of leerjaar gedurende een bepaalde periode tijdens één van de vier Daltonuren een verplichte activiteit of module zoals muziek (3 havo). 

Zelfstandig werken
Tijdens Daltonuren is het ook mogelijk om te kiezen voor het werken in een stilteruimte. Hier word van je verwacht dat je zelfstandig en zonder begeleiding werkt.

Inschrijven voor Daltonuren

Je schrijft je voor het weekend in voor de Daltonuren voor de volgende lesweek. Als je je niet hebt ingeschreven, wordt je willekeurig bij Daltonuren geplaatst.