U bezoekt onze website met een verouderde browser, waardoor onze website niet correct wordt weergegeven.
Wij adviseren Internet Explorer 9, 10 of 11 (zonder compatibiliteitsmodus), of een recente versie van Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari.

Stanislascollege Praktijkonderwijs: Talent ben je zelf

Vanuit de gedachte dat elke leerling talent heeft, stimuleren wij onze leerlingen om het beste uit zichzelf te halen. Wij werken met ervarend en gepersonaliseerd leren. Dat betekent leren door doen en leren op de manier én het niveau dat de leerling aankan. Dit gebeurt in een veilige, vertrouwde en stimulerende leeromgeving, waar leerlingen zich prettig voelen. Wij betrekken leerlingen bij de leerstof en het leerproces.

Missie
Wij willen leerlingen niet alleen een uitstekende opleiding geven, maar hen ook helpen om uit te groeien tot verantwoordelijke volwassenen die hun talenten willen ontplooien én oog hebben voor anderen.

De kernwaarden van het Stanislascollege zijn:

  • Heel de mens
    Niet alleen kennisontwikkeling maar ook de vorming en ontplooiing van talenten en waarden staan centraal. 
  • Oog voor de ander
    Er is respect voor menselijke verhoudingen en culturen.
  • Hoge doelen nastreven
    Iedereen wordt gestimuleerd het beste uit zichzelf te halen en talenten te ontwikkelen.

Visie

Wij willen onze leerlingen een goede opleiding geven, waarbinnen ze uitgroeien tot verantwoordelijke volwassenen die hun talenten willen ontwikkelen en oog hebben voor anderen. Wij zien vorming en opvoeding als een gezamenlijke verantwoordelijkheid van ouders en school, met de school als onderwijsprofessional en de ouders als ervaringsdeskundigen.