Talent ben je zelf

Op het Stanislas Praktijkonderwijs weten we dat elke leerling talent heeft. Vanuit deze gedachte stimuleren wij hem of haar om de eigen mogelijkheden en kansen zo goed mogelijk te benutten. Dit doen we door te werken met ervarend en gepersonaliseerd leren. Dat betekent leren door doen en leren op de manier én het niveau dat de leerling aankan. Dit gebeurt in een veilige, vertrouwde en stimulerende omgeving, waar leerlingen zich prettig voelen.

Wij betrekken leerlingen bij de leerstof en het leerproces. Drie keer per jaar bespreken we met de mentor, leerling en de ouders/verzorgers het individueel ontwikkelingsplan (IOP). Zo blijven ook de ouders/verzorgers zicht hebben op de leerdoelen van hun kind.

Onze kleinschalige school - waar iedereen elkaar kent - heeft gemiddeld 220 leerlingen. De klassen zijn klein zodat de docent elke leerling genoeg aandacht kan geven.

Het Stanislas Praktijkonderwijs is gevestigd in een rustige woonwijk in Rijswijk en op loopafstand van het station. De school beschikt over uitstekende praktijkruimtes en een eigen leerwerkcentrum waar allerlei werksituaties (leerwerkbedrijven) goed kunnen worden gesimuleerd.

Missie

Na de opleiding praktijkonderwijs kunnen leerlingen zelfstandig en op een goede manier deelnemen in de maatschappij. Ze zijn in staat zelfstandig te werken, te wonen, hun vrije tijd zinvol te besteden en burger te zijn. Om dit te kunnen moeten leerlingen een aantal algemene vaardigheden leren en daarnaast een aantal vaardigheden die horen bij het beroep dat bij hen past. Het praktijkonderwijs gaat daarbij uit van de eigen mogelijkheden en talenten van elke leerling.