Schoolkamp

Het lijkt al weer heel lang geleden maar hier nog een kort verslag van kamp. 20 september was de grote dag dat de leerlingen uit de eerste klas eindelijk op kamp zouden gaan. Om 12 uur vertrokken de leerlingen naar het Kruithuis in Delft. Voordat we daar aankwamen hadden we eerst een tussenstop bij het Karrewiel. Daar gingen de leerlingen een uurtje bowlen. Rond 3 uur kwamen we aan bij het Kruithuis en kon iedereen zijn bed opmaken. Nadat iedereen een soepje had gegeten en de regels waren doorgenomen konden alle kids hun gang gaan. Vooral de vlotten waren populair maar er werd ook lekker gevoetbald en werden er hutten gebouwd. Na het avondeten en het corvee werd het echt spannend. Iedereen mocht zich klaar gaan maken voor de spooktocht. In halve klassen gingen de leerlingen op pad onder begeleiding van een docent. Het is wonder dat iedereen uit het bos is gekomen. Wat een engerds liepen er rond. Bij terugkomst in het kamphuis stond er voor iedereen een lekker broodje en een kopje warme chocolademelk klaar. Waarna iedereen lekker ging slapen…………..

Donderdag was het weer vroeg dag en na een lekker ontbijt en nadat de corveeploeg alles weer netjes had gemaakt ging een halve groep naar Delft. De andere helft bleef bij het kamphuis om wat spelletjes te doen en lekker op de vlotten te spelen. Het was namelijk weer heerlijk weer. De groep die naar Delft is gegaan heeft daar de kerktoren mogen beklimmen. Wat een end omhoog maar wat een schitterend uitzicht was het. Na de lunch en uiteraard de corveebeurt is het grote gedeelte van de leerlingen gaan zwemmen in zwembad Kerkpolder. Daar hadden we het zwembad en glijbaan helemaal voor ons zelf. Helemaal top. Iedereen was weer fris en fruitig toen we terug naar het kamphuis gingen zodat ze weer lekker op de vlotten konden gaan spelen. Na het avond eten kon iedereen zichzelf opknappen en klaar maken voor de avond. We begonnen eerst gezellig bij het kampvuur met z’n allen om daarna naar de disco te gaan. Waar een ervaren DJ ervoor zorgde dat je niet stil kon staan. Je moest gewoon dansen!! Wat een gezellig feest was dit. De meesten leerlingen waren op het einde van het feest er dan ook helemaal klaar mee en verlangden naar hun bed. Ze lagen dan ook allemaal lekker op tijd te slapen!!

Vrijdagochtend moesten we de meeste wakker maken voor het ontbijt. Na het ontbijt moest iedereen zijn spullen bij elkaar zoeken en werd de bus weer helemaal afgeladen om naar school terug te rijden. Gelukkig werkte het weer ook weer goed mee voor de terugreis op de fiets waarna iedereen bij terugkomst op school lekker naar huis kon gaan. We hebben een erg leuk en gezellig kamp gehad met de kinderen uit de eerste klas. En meester Hofstede bedankt voor het koken!!!

Publicatiedatum: 11 oktober 2017