U bezoekt onze website met een verouderde browser, waardoor onze website niet correct wordt weergegeven.
Wij adviseren Internet Explorer 9, 10 of 11 (zonder compatibiliteitsmodus), of een recente versie van Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari.

Stagelopen

Vanaf de derde klas én als je 15 jaar bent, ga je voor het eerst stagelopen. Het voordeel van stagelopen is dat je sneller leert, dingen sneller oppakt en nog beter ontdekt waar je goed in bent. Het zoeken naar een passende stageplek kun je zelf doen, maar we kunnen je ook helpen. In de school is een stagebureau aanwezig.  

Eerst een stagecontract
Voordat de stage begint is er een kennismaking/sollicitatiegesprek samen met het stagebureau. Tijdens dit gesprek maken we werkafspraken. Deze afspraken verwerken we in een stagecontract. Dit contract wordt ondertekend door jou, door je ouders/verzorgers, door iemand van onze school en door het bedrijf waar je stage gaat lopen. Hierna kan gestart worden met de stage.

Tijdens je stage
Tijdens de stage komt je stagebegeleider regelmatig langs om te kijken, te horen en te bespreken hoe het gaat. Je ouders/verzorgers worden door de mentor en/of stagebegeleider op de hoogte gehouden over het verloop van de stage.

Stagecertificaat
De stage wordt afgesloten met een eindgesprek. Als de stage met een voldoende volbracht is, ontvang je een stagecertificaat. Dit certificaat wordt toegevoegd aan je persoonlijke portfolio en kunnen straks een waardevolle rol spelen als je gaat solliciteren of verder gaat leren. De stages zijn een verplicht onderdeel van ons onderwijs.

Als je niet in staat bent om stage te lopen gaan we samen in overleg over wat wel mogelijk is. Het kan voorkomen dat we via de schoolmaatschappelijk werkster een aanvraag indienen voor een begeleide stage.