Na je diploma

Als je je diploma hebt gehaald kun je verschillende kanten op. Dit kan je in school in combinatie met stage of de TOP Academie (een brancheopleiding in samenwerking met het bedrijfsleven of een MBO instelling)  

Een paar voorbeelden zijn:

Reguliere werkplek
Meestal leidt de laatste stage - die we samen met de jou kiezen - tot een vaste baan. Als je het lastig vindt, kun je een jobcoach krijgen

Beschermde werkplekken
Je gaat aan het werk in een sociale werkvoorziening.

MBO-opleiding
Je kunt na je opleiding alsnog een mbo-opleiding op niveau 1 of 2 gaan volgen om je beter voor te bereiden op een bepaald beroep of vakgebied. Als je binnen het praktijkonderwijs de leerroute Entree-opleiding hebt gevolgd en daarvoor geslaagd bent, dan kan je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 2.

Duaal traject
Je gaat werken en leren tegelijk. Het UWV en de gemeente kunnen helpen bij het zoeken naar een leerwerkproject. Meer info vind je op uwv.nl.

UWV
Als je 18 jaar bent heb je recht op een Wajong-uitkering. Je doet dan mee het participatieplan van het UWV. De arbeidsdeskundige helpt je bij het vinden van een geschikte arbeidsplaats. Meer info is te vinden op uwv.nl.

Nazorg

Werken en/of werken en leren is geen gemakkelijke zaak. Wij ervaren dat er - als je onze school hebt verlaten -  veel nieuwe zaken op je afkomen. Daarom blijven wij je ook nadat je onze school hebt verlaten nog twee jaar ondersteunen en begeleiden.