Sterk de wereld in

Goed onderwijs, een prettige sfeer en een brede vorming, daar staat de school voor. Het Stanislascollege Pijnacker daagt leerlingen uit om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. De school is gehuisvest in een mooi gebouw, gelegen op de grens tussen Pijnacker en Nootdorp.

Kleine afdelingen en leerhuizen

Brugklassers hebben een eigen gedeelte in het gebouw waar zij bijna al hun lessen volgen en waar hun kluisje is. De brugklascoördinatoren hebben hun werkplek ook op deze afdeling. Door deze kleine omgeving leren de brugklassers elkaar bijna allemaal kennen. Hiermee wordt de basis gelegd voor een goede en fijne schooltijd.
Naast lessen in lokalen, werken de leerlingen elke dag in een leerhuis. Het leerhuis is een grote ruimte waar leerlingen werken aan groepsopdrachten, zelfstandig werken en in stilte kunnen leren. Er is een leerhuis voor de brugklas, de mavo (klas 2-4), de havo (klas 2-5) en het vwo (klas 2-6).

Brede vorming

Het Stanislascollege Pijnacker heeft veel aandacht voor de brede vorming van leerlingen. Er zijn activiteiten op het gebied van creatieve expressie, cultuur en sport. Zelf nadenken over wat de leerling doet en waarom hij of zij dit doet (reflecteren) wordt gestimuleerd.
Leerlingen op het mavo en het havo kunnen verhoogd examen doen, wat inhoudt dat je als mavist bijvoorbeeld voor één of enkele vakken examen kunt doen op havo-niveau.
Excellente vwo-leerlingen worden extra uitgedaagd in de vwo-plus-brugklas. In deze klas krijgen zij extra modules en verdieping aangeboden. Vanaf de tweede klas kunnen deze leerlingen deelnemen aan het PLUS-project waarbij zij zich onder begeleiding van een coach in een zelf gekozen onderwerp verdiepen of verbreden. Daarnaast kunnen zij internationaal erkende certificaten halen voor IELTS en Anglia en kunnen zij deelnemen aan masterclasses, pre-universitaire trajecten en webclasses van een universiteit.