Sterk de wereld in

Het Stanislascollege Pijnacker is een school waar leerlingen zich welkom en gezien voelen. In een fijne en vertrouwde sfeer krijgen leerlingen de ruimte om zichzelf te zijn en om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Goed onderwijs en een brede vorming

Wij weten dat iedere leerling uniek is. Uniek in interesses en uniek in wat elke leerling nodig heeft om het beste uit zichzelf te kunnen halen. Daar houden wij rekening mee.
Met MyFlex kiest de leerling - naast de gewone lessen - elke week vier flexuren. Zo kan de leerling het onderwijs afstemmen op de eigen capaciteiten en interesses. Kiest de leerling FlexSupport, dan krijgt hij/zij extra ondersteuning voor het gekozen vak. Bij FlexStudy kan de leerling zelfstandig aan het huiswerk. Tijdens FlexChallenge wordt de leerling uitgedaagd om zich verder in een vak te verdiepen of om nieuwe talenten te ontdekken. Leerlingen kunnen kiezen uit een ruim aanbod. De FlexChallenge-modules duren meerdere weken.
Voor leerlingen die graag met taal bezig zijn bieden wij Anglia of Spaans. Er zijn ook modules op het gebied van techniek, muziek en sport. De leerlingen ontvangen aan het begin van het schooljaar een gids met het complete aanbod. De coach begeleidt de leerling bij het maken van de beste keuzes. Stapje voor stapje krijgt de leerling hier zelf meer verantwoordelijk voor. Zo leert de leerling zelfstandig te denken én te doen.
Leerlingen die meer aankunnen, kunnen versneld examen doen, masterclasses volgen of deelnemen aan pre-universitaire trajecten.

Een brede vorming
​​​​​​​Op het Stanislascollege Pijnacker vinden we het belangrijk dat leerlingen zich ook persoonlijk, creatief, cultureel, sociaal en sportief ontwikkelen. We bieden allerlei expressieve en creatieve vakken aan, zoals drama, tekenen en muziek. Bovendien stimuleren we leerlingen om na te denken over gemaakte keuzes tijdens de regelmatige reflectie en bezinningsmomenten.
Zo krijgen leerlingen de kans om zich breder én beter te ontwikkelen.

Ons moderne en lichte schoolgebouw ligt in een mooi groen gebied op de grens van Pijnacker en Nootdorp.