U bezoekt onze website met een verouderde browser, waardoor onze website niet correct wordt weergegeven.
Wij adviseren Internet Explorer 9, 10 of 11 (zonder compatibiliteitsmodus), of een recente versie van Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari.

Project PLUS

Als je na de brugklas naar het vwo wordt bevorderd, kun je je inschrijven voor project PLUS. Dit is een project waar je het beste uit jezelf kunt halen!

Wij kiezen bewust voor het inzetten van project PLUS vanaf de tweede klas. We proberen leerlingen daar meer uit te dagen door zelf een onderwerp te kiezen waar de leerling zich in wil verdiepen. Door de intrinsieke motivatie van de leerling aan te spreken haalt hij meer uit zichzelf, heeft hij meer plezier in school en presteert hij in het algemeen beter voor alle vakken.
Tijdens het project PLUS ontwikkel je verder je academische vaardigheden als zelfstandig werken, onderzoeken, verdiepen en/of verbreden van kennis, samenwerken maar ook analytisch denkvermogen.

Hoe werkt het?
Met behulp van een coach stel je een onderzoeksplan op. Twee uur in de week mag je daarna op jouw gekozen lesuur aan het project werken. Uiteraard houdt de coach in de gaten of jij de juiste lesuren kiest.

Weet je niet waar je aan wilt werken, hieronder wat voorbeelden: 

  • Spaans, onder begeleiding van een Spaans docent
  • Informatica, onder begeleiding van een Informatica docent
  • Ontwikkelen van een auto met een 3D printer
  • Het opzetten van een theaterstuk met de dramadocent
  • Het besturen van het sterrenstelsel
  • Het onderzoeken van de geschiedenis over slavernij