U bezoekt onze website met een verouderde browser, waardoor onze website niet correct wordt weergegeven.
Wij adviseren Internet Explorer 9, 10 of 11 (zonder compatibiliteitsmodus), of een recente versie van Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari.

Debatteren

Debatteren is leuk en je leert er wat van. Je werkt samen met andere leerlingen en je gaat met elkaar en anderen in debat. Omdat het Stanislascollege Pijnacker debatteren belangrijk vindt en omdat we veel talent zien bij de leerlingen, is de vaardigheid debatteren toegevoegd bij het vak Nederlands voor vwo 4.

 

Sinds 2016 is het Stanislascollege begonnen met een enthousiast groep leerlingen, met deelname aan het NK debatteren en de Lagerhuisdebatten. Leerlingen die het leuk vinden en graag meer met hun presentatievaardigheden, kennis en argumentatiekunde willen doen, worden uitgedaagd om deze vaardigheden in wedstrijdvorm in te zetten. In 2017 gaan we een hele dag uittrekken om op het SCP te debatteren met en tegen elkaar. Wij streven voor de toekomst naar een uitdagend debatprogramma binnen en buiten de school, voor leerlingen die zich verder willen ontwikkelen.

Stanislascollege Pijnacker vertegenwoordigd bij het NK Debatteren

Zeven van onze leerlingen uit vwo 4 hebben onze school vertegenwoordigd bij de tweede voorronde van het Nederlands Kampioenschap Debatteren voor scholen.
Kevin, Iris, Kai, Quinten, Ruben, Vera en Simone raakten tijdens de lessenreeks debatteren van mevrouw Boogert en mevrouw Van der Helm zo enthousiast, dat zij besloten deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap. In het Stedelijk Gymnasium namen zij met verve stelling op het gebied van verschillende maatschappelijke thema‚Äôs. Het leverde uiteindelijk een vierendertigste plaats en een heel mooie ervaring op.