U bezoekt onze website met een verouderde browser, waardoor onze website niet correct wordt weergegeven.
Wij adviseren Internet Explorer 9, 10 of 11 (zonder compatibiliteitsmodus), of een recente versie van Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari.

Onze leerlingen doen voor het tweede jaar op rij mee aan de landelijke CanSat Challenge. De deelnemende groepjes aan deze wedstrijd maken een satelliet (Sat) ter grootte van een frisdrankblikje (Can). De vereisten voor de satelliet zijn dat die in ieder geval bestaat uit een microprocessor, sensoren, een radiozender, een parachute, een batterij en eventuele extra onderdelen die nodig zijn voor de extra missie, die door elke individuele groep wordt bepaald.

De satelliet wordt, als die klaar is, gelanceerd met een raket, waarbij hij een hoogte van ongeveer een kilometer bereikt. Vanaf dat punt verlaat de minisatelliet de raket en voert deze een missie uit. Uiteindelijk zorgt de parachute ervoor dat de CanSat weer onbeschadigd landt.

In het schooljaar 2017-2018 deden Rens, Tim, Jesse en Niels mee aan deze competitie. Zij deden het zo goed, dat zij de tweede plaats behaalden. Bovendien werden ze uitgenodigd bij Airbus Defense and Space Netherlands om op het hoofdkantoor in Leiden een presentatie over hun project te geven. Bovendien werden zij tijdens hun missie gevolgd door het VPRO-programma Kosmos. De beelden hiervan worden dit schooljaar uitgezonden. De jongens doen ook dit schooljaar mee aan de wedstrijd en natuurlijk gaan ze weer voor goud!