U bezoekt onze website met een verouderde browser, waardoor onze website niet correct wordt weergegeven.
Wij adviseren Internet Explorer 9, 10 of 11 (zonder compatibiliteitsmodus), of een recente versie van Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari.

Welkom bij de mavo

Als je de brugklas goed hebt doorlopen, kun je bevorderd worden naar mavo 2. De mavo is een vierjarige opleiding die je voorbereidt op het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) of de bovenbouw van de havo.

Loopbaanoriëntatie: voorbereiding op het kiezen van een profiel en een vervolgopleiding

Op de mavo wordt veel aandacht besteed aan loopbaanoriëntatie. We maken kennis met verschillende beroepen door een kijkje te nemen bij bedrijven en instellingen en door mensen uit beroepsgroepen te ontvangen in de klas.
In de tweede klas stagelopen bij verschillende bedrijven.
Stukje bij beetje ontdek je zo wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Dit helpt je straks bij het maken van een succesvolle keuze voor een profiel aan het einde van klas 2 en een vervolgopleiding.

Bovenbouw: een extra examenvak, een mooie reis, stage en gave sporten!

Op onze mavo doe je examen in zeven vakken in plaats van de verplichte zes. Je slagingskans vergroot je hiermee en je wordt breder opgeleid. Bovendien leg je zo een bredere basis voor een doorstroming naar het mbo of havo 4. Het zevende vak is een verplicht sportief (lo2) of cultureel keuzevak: muziek, tekenen of drama.

In de derde klas loop je een week stage bij een bedrijf. Bovendien ga je op een leuke schoolreis naar het buitenland. Je kiest zelf uit een wisselend aanbod.

In de vierde klas doe je eindexamen. Een spannende periode dus, waarin ontspanning ook belangrijk is. Daarom organiseren we buitenschoolse sporten. Je kunt kiezen uit onder meer skiën, snowboarden, squashen, mountainbiken, boogschieten en rotsen beklimmen. 

Vragen?

Heb je nog vragen over onze mavo-afdeling? Stel ze dan aan je mentor of de coördinatoren, meneer Schell of mevrouw Jongeling. zij zijn bereikbaar per telefoon (015 750 60 30) of per e-mail door op hun naam te klikken.