U bezoekt onze website met een verouderde browser, waardoor onze website niet correct wordt weergegeven.
Wij adviseren Internet Explorer 9, 10 of 11 (zonder compatibiliteitsmodus), of een recente versie van Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari.

Welkom bij de havo

Als je na de brugklas instroomt in havo 2, duurt je middelbare schooltijd in totaal vijf jaar. Je bereidt je in deze tijd voor op het hoger beroepsonderwijs (hbo) of een doorstroming naar vwo 5. Onze school heeft goede contacten met veel hbo-scholen; we hebben regelmatig overleg om ons onderwijs goed te laten aansluiten op het hbo.

De bovenbouw

In de derde klas word je voorbereid op de Tweede Fase. Aan het eind van de derde klas kies je na uitgebreid overleg met je decaan een profiel en een vak naar keuze. Het programma heeft praktische elementen.
In de bovenbouw van de havo worden leerlingen door middel van zelf in te delen leerhuislessen voorbereid op de zelfstandigheid die op het hbo vereist is. Daarnaast worden ook diverse excursies en activiteiten georganiseerd. Het hoogtepunt hiervan is misschien wel de buitenlandse reis in havo 4.

Een havo om trots op te zijn!

  • Al jaren horen we bij de beste havo's van Zuid-Holland.
  • Het aantal leerlingen dat bij ons slaagt met een bèta-profiel ligt ver boven het landelijke gemiddelde. Met het vak Natuur, Leven & Techniek, onze uitstekende bèta-sectie en de ondersteuning van Jet-net verwachten wij ook in de toekomst nog vele enthousiaste en succesvolle bèta-leerlingen af te leveren.
  • Voel jij je thuis bij culturele vakken? Kies dan tekenen en maatschappijwetenschappen als examenvak.
  • In havo 2 en havo 3 zijn er bezinningsdagen waarin je reflecteert over hoe en wie je bent en - net zo belangrijk - wie je wilt worden.