U bezoekt onze website met een verouderde browser, waardoor onze website niet correct wordt weergegeven.
Wij adviseren Internet Explorer 9, 10 of 11 (zonder compatibiliteitsmodus), of een recente versie van Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari.

Welkom in de brugklas!

Elke middelbare scholier is ooit in de brugklas begonnen. Vooral in de eerste periode is het een kwestie van wennen. Je komt in een nieuwe klas met nieuwe mensen terecht en in het middelbaar onderwijs gaat het er toch anders aan toe dan je op de basisschool gewend bent. 

De mentor

De vwo-plus-klas van Stanislascollege Pijnacker

Een kleine afdeling
Om die overgang van de basisschool goed te kunnen maken, doen wij er alles aan om ervoor te zorgen dat je je zo snel mogelijk op je gemak voelt.
Zo is er een aparte brugklasafdeling op de tweede verdieping. Hier is het leerhuis, zijn lokalen waar je bijna al je lessen volgt, heb je een kluisje en zijn de werkplekken van je mentor en de brugklasco├Ârdinator. 

Mentor
Deze mentor is jouw eerste aanspreekpunt op school. Je mentor is degene die naast zijn/haar vakles ook elke week een studieles (leren leren en huiswerk plannen) en een mentors (groepsvorming en wennen aan de nieuwe school) aan je klas geeft.Als je een probleem hebt, ga je als eerst naar je mentor. Ook voor je ouders is de mentor de eerste contactpersoon. 

Plaatsing in de brugklas
Bij ons op school kun je op drie verschillende niveaus een diploma halen: mavo, havo of vwo. Bij plaatsing in de brugklas gaan we in eerste instantie uit van het advies dat je van de basisschool hebt meegekregen. We hebben verschillende brugklassen op verschillende niveaus

Leerlingen met een mavo/havo-advies plaatsen we in de havo-brugklas, leerlingen met een havo/vwo-advies worden in een vwo-klas geplaatst, leerlingen met een vwo-advies worden in de vwo-plus-brugklas geplaatst.

Het vervolg

Aan het eind van de brugklas wordt bepaald op welk niveau de leerling haar opleiding zal voortzetten. Hiervoor maken we gebruik van vaststaande overgangsnormen. Voor een overzicht van deze normen, kunt u terecht op deze pagina.

Vragen

Als je na bovenstaande informatie nog vragen hebt over hoe het er in de brugklas aan toegaat, kun je die natuurlijk altijd bij je mentor stellen. Zit je nog niet bij ons op school of bent u een ouder die graag informatie wil, dan kunt u zich altijd wenden tot mevrouw Van den Hoek of mevrouw Van Steenbergen, co├Ârdinatoren bij de brugklassen, zij zijn bereikbaar per telefoon: (015) 750 60 30 of per email door op hun naam te klikken.