U bezoekt onze website met een verouderde browser, waardoor onze website niet correct wordt weergegeven.
Wij adviseren Internet Explorer 9, 10 of 11 (zonder compatibiliteitsmodus), of een recente versie van Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari.

Stanislascollege Pijnacker gooit weer hoge ogen bij het Kadmium Concours

Onze leerlingen vallen weer in de prijzen

Sinds de aftrap van het jaarlijkse Concours van Kunstencentrum Kadmium, dat gevestigd is in het Delftse Prinsenkwartier, vaardigen leerlingen van onze school hun eigen kunstwerken af voor een expositie. Dit jaar bestond die expositie uit 42 kunstwerken van leerlingen van het Grotius College uit Delft, Dalton Voorburg, de school voor Jong Talent in Den Haag en Stanislascollege Pijnacker.

Het thema dit jaar was 'Fases van het leven'. Leerlingen in de leeftijd van 13 tot en met 18 jaar werden uitgedaagd om hierover hun creatieve licht te laten schijnen. En met succes, want het is een prachtige expositie geworden. Net zoals de afgelopen jaren, vielen onze leerlingen ook dit jaar weer in de prijzen. Dat is allerminst vanzelfsprekend, want het niveau van de inzendingen was dit jaar erg hoog en er werd in diverse disciplines gewerkt; van tekeningen tot schuimmateriaal en van fotografie tot houtskool. In sommige werken werden zelfs technieken gecombineerd.

Eervolle vermelding

Ten eerste was er een eervolle vermelding voor Elyse, die volgens het juryrapport 'sensualiteit op een bijna Matisse-achtige wijze weet te verbeelden'. Een vermelding waar je zeker iets mee kunt!

Derde prijs

De derde prijs ging naar Esmee. Over haar werk berichtte het juryrapport: 'Een weg naar de toekomst die nog onzeker is, mooi en ook sterk verbeeldt. De eenvoud van het afgebeelde is ook erg sterk'.

De eerste plaats

De eerste plaats was er voor JoĆ«lle, over wier werk het juryrapport zegt: 'Intrigerende beelden van de snelweg, op afstand is het een foto maar dichterbij zie je de werkelijke techniek, houtskool. Een drieluik over tijdelijkheid van fases in tijd en ruimte. Zeer professioneel met een goed gevoel voor licht donker' 

Wij complimenteren en feliciteren deze kanjers en de heren Rast en Elgershuizen met deze klinkende resultaten!

Publicatiedatum: 07 maart 2019