U bezoekt onze website met een verouderde browser, waardoor onze website niet correct wordt weergegeven.
Wij adviseren Internet Explorer 9, 10 of 11 (zonder compatibiliteitsmodus), of een recente versie van Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari.

SCP'ers domineren schoolbasketbaltoernooi

Basketbalploegen maken indruk in Delft

Afgelopen dinsdag stond het jaarlijkse schoolbasketbaltoernooi weer op het programma en daar mochten onze leerlingen natuurlijk niet ontbreken. Na een aantal vrijdagse trainingen trokken meneer Lelieveld en meneer Marck met drie teams (meiden klas 1/2, jongens klas 3/4 en jongens klas 5/6) naar Delft. 

De meidenploeg was samengesteld uit speelsters die basketballen en korfballen. Dat was wel te zien ook, want goed samenspel en plezier leidden tot een eerste plaats, waarbij niet één tegengoal werd geïncasseerd. 

De jongens uit klas 5 en 6 speelden een hele competitie in een poule van drie. Drie wedstrijden werden gewonnen, maar de laatste werd verloren. Vanwege een gelijk aantal punten en dito onderling resultaat werd gekeken naar het doelsaldo, dat helaas in ons nadeel uitviel. 

 

 

Beter nieuws was er voor de jongens uit klas 3 en 4, dat vooral uit basketballers en korfballers bestond. Zij waren veruit de sterksten in de poule en speelden in de finale de beste wedstrijd van de dag. De tegenstand was veel groter dan in de poulefase en de jongens gingen hier goed mee om. 

Alsof dit allemaal nog niet mooi genoeg was, werden Valeria Nieto Cardona en Merijn Mensink aan het eind van de middag ook nog eens uitgeroepen tot speelster en speler van het toernooi. Een prachtige prestatie op een al even mooie middag, die door Stanislascollege Pijnacker werd gedomineerd. 

Publicatiedatum: 19 december 2018