U bezoekt onze website met een verouderde browser, waardoor onze website niet correct wordt weergegeven.
Wij adviseren Internet Explorer 9, 10 of 11 (zonder compatibiliteitsmodus), of een recente versie van Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari.

Ben jij een technicus in de dop?

Als je op de mavo zit, kun je technieklessen volgen op het ROC Mondriaan in Den Haag. Dat is een mboschool met prachtige faciliteiten voor techniek. Voor leerlingen op het havo en vwo is er het vak Natuur Leven en Technologie (NLT), waarin verschillende vakken samenkomen om alledaagse problemen op te lossen. Ook is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de First Lego League en werken we zo veel mogelijk in het laboratorium en het maaklab. Daarnaast hebben we ons aangesloten bij het Jongeren en Technologienetwerk (JET-Net), waarbij we in samenwerking met Shell Rijswijk allerlei excursies en activiteiten organiseren. 

JET-Net

Stanislascollege Pijnacker is aangesloten bij JET-Net (Jongeren En Technologie NETwerk). Binnen dit brede netwerk is Shell Rijswijk onze schoolpartner. Dat houdt in dat Shell Rijswijk ons ondersteunt bij excursies en activiteiten.Enkele voorbeelden zijn Generation Discovery in de brugklas, een bezoek aan een olieraffinaderij in de bovenbouw en het speeddaten van derde klas havo- en vwo-leerlingen met jonge professionals uit het bedrijfsleven als ondersteuning bij de keuze van een vakkenpakket voor de bovenbouw.

Kies je uiteindelijk voor een bèta-pakket, dan laten we je bewust kennismaken met een aantal bedrijven en professionals die in de bèta-richting hun beroep uitoefenen. Zo worden voor zowel havo als vwo verschillende excursies georganiseerd. Er zijn workshops over biobrandstoffen, seismologie en internet security, we gaan naar Shell Pernis en Shell Rijswijk en we bezoeken de Career days. Klik hier voor een overzicht van de JET-Net-activiteiten.