Ben jij een technicus in de dop?

Het Stanislascollege Pijnacker beschikt over een bloeiende techniekafdeling waar veel leerlingen voor kiezen. Daarnaast heeft de school enkele keuzes gemaakt waardoor techniek uitdagender en breder gegeven kan worden.

Mavoleerlingen kunnen in de bovenbouw praktijkworkshops/-lessen techniek of inft volgen op het ROC Mondriaan in Delft of Den Haag. Deze mbo-school heeft prachtige faciliteiten voor techniek. Bovendien kunnen wij zo de lessen nog beter laten aansluiten op het vervolgonderwijs en het huidige en toekomstige werkveld van de techniek.
Havo -en vwo-leerlingen kunnen kiezen voor het bijzondere en veelzijdige vak Natuur, Leven en Technologie (NLT) In de NLT-lessen komen verschillende vakgebieden samen. Voor dit vak werken de leerlingen zo veel mogelijk in het laboratorium en in het maaklab. 
Ook is het Stanislascollege Pijnacker aangesloten bij het Jongeren en Technologienetwerk (JET-Net). Binnen dat netwerk organiseren we in samenwerking met Shell allerlei excursies en activiteiten. Zo hebben we vorig jaar een bezoek gebracht aan Shell Pernis, de Careerdays en konden leerlingen workshops volgen over biobrandstoffen, seismologie en internet security. 
Tot slot geldt dat alle leerlingen kunnen deelnemen aan de First Lego League of lid kunnen worden van het techniekteam.