U bezoekt onze website met een verouderde browser, waardoor onze website niet correct wordt weergegeven.
Wij adviseren Internet Explorer 9, 10 of 11 (zonder compatibiliteitsmodus), of een recente versie van Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari.

Reizen en excursies

Internationalisering is een belangrijk onderdeel binnen het eindexamencurriculum. Dit houdt in dat je in het voorexamenjaar op de mavo, havo en het vwo een buitenlandse reis maakt. Het doel van deze reizen is om je kennis te laten maken met andere culturen en het vergroten van de zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Ook worden onderwerpen uit verschillende vakken (denk bijvoorbeeld aan geschiedenis of aardrijkskunde) in de praktijk beleefd. Natuurlijk wordt er ook een beroep gedaan op je talenkennis!

In mavo 3 kun je kiezen uit een stedentrip naar Londen of een actieve reis naar Tsjechiƫ. In havo 4 heb je de keuze tussen reizen naar Rome, Valencia of Schotland. Op het vwo gaan de leerlingen naar Griekenland.

Daarnaast gaat ook in 4 vwo in de reizenweek op pad. De leerlingen met biologie in het eindexamenpakket doen veldwerk op Texel, terwijl de overige leerlingen zich in en om Maastricht verdiepen in de geschiedenis van deze prachtige stad.