U bezoekt onze website met een verouderde browser, waardoor onze website niet correct wordt weergegeven.
Wij adviseren Internet Explorer 9, 10 of 11 (zonder compatibiliteitsmodus), of een recente versie van Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari.

Project PLUS

Ben je een excellente vwo-leerling, dan kun je in de brugklas kiezen voor de vwo-plusklas. Vanaf leerjaar twee kun je je inschrijven voor project PLUS en later kun je versneld examen doen, waardoor ruimte ontstaat voor webclasses of pre-universitaire trajecten.

Plus-brugklas
De vwo-brugklas krijgt twee uur in de week verdiepingsmodules aangeboden. Elke module duurt zes weken. De modules die gegeven worden, staan hieronder beschreven.

 • Spaans
  De weg vragen, je voorstellen en een klein gesprekje houden! Dat is wat je leert in deze module waarin je kennis maakt met de Spaanse taal. En als je geluk hebt, bakt de docent Spaanse lekkernijen voor je.
 • Onderzoek & Ontwerpen
  Technisch ontwerpen vergt inzicht, een goede planning en veel doen! Stap voor stap krijgen jullie de grondbeginselen van het technisch ontwerpen onder de knie. Daarnaast zal er in deze module aandacht zijn voor het doen van onderzoek.
 • Klassieke Talen & Cultuur
  Maak kennis met de oudste geschreven teksten van Europa. Verbaas je over het Griekse alfabet, de wonderlijke mythe waarin Goden en helden een rol spelen. Stapje voor stapje maak je kennis met Latijn en Grieks.
 • Geschiedenis
  In deze lessenserie maken we een sprong in de geschiedenis, namelijk naar de periode van de Tweede Wereldoorlog in Nederland. We gaan in het bijzonder kijken naar het lot van de Joodse kinderen.
 • Informatica
  Ben jij benieuwd hoe een computer werkt en hoe je programma's maakt? Dan is deze module zeker iets voor jou!

Project PLUS
Wij kiezen bewust voor het inzetten van project PLUS vanaf de tweede klas. We proberen onze leerlingen daar meer uit te dagen door zelf een onderwerp te kiezen waar de leerling zich in wil verdiepen. Wie werkt vanuit zijn of haar eigen (intrinsieke) motivatie, haalt meer uitzicht, heeft meer plezier in school en presteert over het algemeen beter bij voor alle vakken.Tijdens het project PLUS ontwikkel je verder je academische vaardigheden als zelfstandig werken, onderzoeken, analytisch denken, samenwerken en presenteren. Hoe werkt het? Met behulp van een coach stel je een onderzoeksplan op. Twee uur in de week mag je daarna in het PLUS-uur en een door jou gekozen lesuur aan het project werken. Uiteraard houdt de coach in de gaten of jij de juiste lesuren kiest.

Weet je niet waar je aan wilt werken, hieronder wat voorbeelden:

 • Spaans, onder begeleiding van een Spaans docent
 • Informatica, onder begeleiding van een Informatica docent
 • Ontwikkelen van een auto met een 3D printer
 • Het opzetten van een theaterstuk met de dramadocent
 • Het besturen van het sterrenstelsel
 • Het onderzoeken van de geschiedenis over slavernij