PLUS op het vwo

Ben je een excellente vwo-leerling, dan kun je in de brugklas kiezen voor de vwo-plusklas. Vanaf leerjaar twee kun je je inschrijven voor project PLUS en later kun je versneld examen doen, waardoor ruimte ontstaat voor webclasses of pre-universitaire trajecten.

PLUS-brugklas

In de vwo-brugklas wordt één uur minder Nederlands en wiskunde gegeven. Omdat wel dezelfde lesstof wordt behandeld als in de reguliere vwo-brugklas, ligt het tempo voor deze vakken hoger.
Deze twee lesuren worden ingevuld door verdiepingsmodules. Elke module duurt zes weken. De modules die gegeven worden, zijn: Spaans, onderzoek & ontwerpen, klassieke talen & cultuur, geschiedenis en informatica. 

Project PLUS

Vanaf de tweede klas kunnen vwo-leerlingen deelnemen aan het PLUS-project. Excellente leerlingen worden uitgedaagd vanuit hún intrinsieke motivatie. De leerling kan kiezen uit vastomlijnde projecten, een eigen ingebracht idee of het leren van een taal. Hiervoor worden ze gekoppeld aan een coach/vakdocent. Tijdens het project ontwikkelt de leerling verschillende vaardigheden zoals het definiëren van een projectdoelstelling, het doen van (literatuur)onderzoek en/of het uitvoeren van proeven, schrijven of het verzorgen van presentaties te verzorgen. Daarnaast is er de optie om zelf een taal eigen te maken of Spaans te gaan leren. 

Pre-universitaire trajecten 

Leerlingen met goede vwo-resultaten kunnen meedoen met pre-universitaire trajecten zoals Pre-University College. De meeste contacten heeft de school met de universiteiten van Leiden, Delft en Rotterdam.