Buitenschoolse activiteiten

De lessen zijn belangrijk, maar we vinden het ook belangrijk dat jij jezelf als mens ontwikkelt. Daarom zijn er naast de lessen volop activiteiten en uitdagingen waar je aan kunt deelnemen. Zo leer jij jezelf nog beter kennen en ontdek je wellicht nieuwe talenten van jezelf

Een paar voorbeelden

Wat dacht je bijvoorbeeld van extra sporten, zoals freerunnen; meedoen aan het Open Podium of werken in het Maaklab, waar we onder meer enkele 3D-printers hebben staan? Daarnaast is er ook de mogelijkheid om mee te doen aan de First Lego League. Hierbij bouw, programmeer en ontwerp je met je team in een aantal middagen een werkende robot! Dit doe je met (elektronisch) Legomateriaal. Tijdens de finaledagen moet je robot een opdrachtenparcours afleggen, waarbij hij vaak voorwerpen moet verplaatsen, ophalen of wegbrengen.
Een andere manier om je vrijdagmiddag te besteden is bij het techniekteam. Dit is een groep enthousiaste leerlingen die je, samen met de begeleidende docent, alles zullen leren over techniek in het theater. Zij zorgen bij verschillende gelegenheden, zoals L!ve on Stage, de musical, maar ook ouderavonden voor het licht en geluid in de aula.

Debatteren

Leerlingen maken in leerjaar 4 kennis met debatteren. Daaruit vloeit elk jaar een enthousiaste groep leerlingen die mee doet aan de Lagerhuisdebatten. Door te debatteren ontwikkelen leerlingen hun presentatievaardigheden, kennis en argumentatiekunde.
Veel leerlingen blijken dit leuk te vinden en er goed in te zijn! Daarom doet  een enthousiaste groep leerlingen elk jaar mee aan het NK debatteren en de Lagerhuisdebatten. Leerlingen die het leuk vinden en graag meer met hun presentatievaardigheden, kennis en argumentatiekunde willen doen, worden uitgedaagd om deze vaardigheden in wedstrijdvorm in te zetten. 

Can Sat Challenge

Onze leerlingen met wat meer interesse in techniek kunnen deelnemen aan de landelijke CanSat Challenge. De deelnemende groepjes aan deze wedstrijd maken een satelliet (Sat) ter grootte van een frisdrankblikje (Can). De vereisten voor de satelliet zijn dat die in ieder geval bestaat uit een microprocessor, sensoren, een radiozender, een parachute, een batterij en eventuele extra onderdelen die nodig zijn voor de extra missie, die door elke individuele groep wordt bepaald.De satelliet wordt, als die klaar is, gelanceerd met een raket, waarbij hij een hoogte van ongeveer een kilometer bereikt. Vanaf dat punt verlaat de minisatelliet de raket en voert deze een missie uit. Uiteindelijk zorgt de parachute ervoor dat de CanSat weer onbeschadigd landt.

Musical

In de brugklas volgen alle leerlingen van onze school het vak drama. Hierbij leer je je niet alleen bewust te worden van het belang van (non-verbale) communicatie, maar je leert je ook uitdrukken en toneelspelen. 
Alle leerlingen van onze school mogen aan de musical deelnemen. Zij zullen gedurende het jaar worden voorbereid, onder meer door workshops die begeleid worden door echte toneeldocenten. Uiteindelijk werken we toe naar een reeks voorstellingen in onze prachtige aula, waarbij de jongens en meiden van het techniekteam zorgen voor licht, geluid en het overige gedeelte van de techniek die bij zo'n grote productie komt kijken.
Voor een impressie van een eerder opgevoerde musical The Wiz, klik hier.