Het onderwijs op onze school

Elke middelbare scholier is ooit in de brugklas begonnen. Vooral in de eerste periode is het een kwestie van wennen. Je komt in een nieuwe klas met nieuwe mensen terecht en in het middelbaar onderwijs gaat het er toch anders aan toe dan je op de basisschool gewend bent. Het Stanislascollege Pijnacker biedt de afdelingen mavo, havo, vwo (gymnasium & atheneum) aan. Met het flexonderwijs kies jij het onderwijs dat bij jóu past

 

Jij gaat sterk de wereld in, omdat

... je op goed onderwijs kunt rekenen
Vanaf je start bij ons op school hebben we oog voor wat jíj nodig hebt om je doelen te behalen. We weten snel waar je goed in bent, wat je moeilijk vindt én wat je leuk vindt. Je volgt lessen van 60 minuten en kiest daarnaast voor FlexStudy, FlexSupport of Flexchallenge.
Vanaf het derde jaar kun je extra vakken volgen of vakken waar je goed in bent op een hoger niveau of versneld doen. Door de lessen zo afwisselend mogelijk te geven, blijf je tot het einde van de dag geprikkeld en leer je allerlei verschillende manieren om te leren. 

... de sfeer op school fijn is
We zeiden het al: onze school heeft een mooi, licht én groot gebouw. Dat geeft ons alle ruimte om je een goede leeromgeving te bieden. Voor de brugklas hebben we het burgklasleerhuis, je kluisjes en de werkplek van je afdelingsleider en coördinatoren op dezelfde gang. Zo ontstaat een gezellige sfeer en leer je de andere brugklasleerlingen snel kennen.
Elk schooljaar start met een kick-off waarbij groepsvorming en wederzijds begrip centraal staan. Zo leg jij de basis voor een fijn schooljaar.

.. je een complete leerervaring krijgt
Bij ons op school gaat het om meer dan het leren van vakken. Zelfkennis, zelfvertrouwen, goed leren omgaan met anderen én in de maatschappij staan, vinden wij net zo belangrijk. Daarom zijn er o.a. sociale activiteiten, reflectiemomenten met je mentor en de lessen loopbaanontwikkeling vanaf    klas 3.
Ook buiten de lessen is van alles te ontdekken. Enkele voorbeelden: live-on-stage,  de musical, de First Lego League en bijzondere vakken zoals Natuur, Leven en Technologie, informatietechnologie, drama, het examenvak sport (LO2) en extra Engels.
Ook kun je kiezen voor extra vakken vakken of vakken waar je goed in bent op een hoger niveau volgen. Dan kun je een gemengd mavo/havo- of havo/vwo- diploma halen. Op het vwo kun je extra verdiepen of versneld examen doen. Zo ontstaat in je examenjaar ruimte voor pre-universitaire trajecten. 

... je nog meer grip op je groei krijgt
In de brugklas heb je studielessen. Je leert leren en plannen. Ook helpen we je reflecteren en leerdoelen op te stellen, zodat je zelf kunt kiezen of je Flexsupport, FlexStudy of FlexChallenge kiest. 

Na de brugklas

Aan het eind van de brugklas wordt bepaald op welk niveau je je opleiding gaat voortzetten. Door op de afdeling te klikken, verschijnt meer informatie over het onderwijs vanaf klas 2. 

Klik hier voor de overgangsnormen van de brugklas naar leerjaar 2. 

Vragen

Als je na bovenstaande informatie nog vragen hebt over hoe het er in de brugklas aan toegaat, kun je die natuurlijk altijd bij je mentor stellen. Zit je nog niet bij ons op school of bent u een ouder die graag informatie wil, dan kunt u zich altijd wenden tot mevrouw Van den Hoek (coördinator) of meneer Hoogduin (afdelingsleider),, zij zijn bereikbaar per telefoon: (015) 750 60 30 of per email door op hun naam te klikken.