U bezoekt onze website met een verouderde browser, waardoor onze website niet correct wordt weergegeven.
Wij adviseren Internet Explorer 9, 10 of 11 (zonder compatibiliteitsmodus), of een recente versie van Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari.

Het onderwijs op onze school

Elke middelbare scholier is ooit in de brugklas begonnen. Vooral in de eerste periode is het een kwestie van wennen. Je komt in een nieuwe klas met nieuwe mensen terecht en in het middelbaar onderwijs gaat het er toch anders aan toe dan je op de basisschool gewend bent. 

Een kleine afdeling

De vwo-plus-klas van Stanislascollege Pijnacker

Om die overgang van de basisschool goed te kunnen maken, doen wij er alles aan om ervoor te zorgen dat je je zo snel mogelijk op je gemak voelt.
Zo is er een aparte brugklasafdeling op de tweede verdieping. Hier is het leerhuis, zijn lokalen waar je bijna al je lessen volgt, heb je een kluisje en zijn de werkplekken van je mentor en de co√∂rdinator. 

Mentor
Deze mentor is jouw eerste aanspreekpunt op school. Je mentor is geeft naast zijn/haar vakles ook elke week een studieles (leren leren en huiswerk plannen) en een mentorles (groepsvorming en wennen aan de nieuwe school) aan je klas. 

Plaatsing in de brugklas
Bij ons op school kun je op drie verschillende niveaus een diploma halen: mavo, havo of vwo. Bij plaatsing in de brugklas gaan we in principe uit van het basisschooladvies. Er zijn mavo-, havo, vwo- en vwo-plus-brugklassen.
Leerlingen met een gemengd advies plaatsen we op het hoogste niveau. Leerlingen met een mavo/havo-advies worden in een havo-brugklas geplaatst, leerlingen met een vwo-advies worden in de vwo-plus-brugklas geplaatst.

Na de brugklas

Aan het eind van de brugklas wordt bepaald op welk niveau de leerling haar opleiding zal voortzetten. Door op de afdeling te klikken, verschijnt meer informatie over het onderwijs vanaf klas 2. 

Klik hier voor de overgangsnormen van de brugklas naar leerjaar 2. 

Vragen

Als je na bovenstaande informatie nog vragen hebt over hoe het er in de brugklas aan toegaat, kun je die natuurlijk altijd bij je mentor stellen. Zit je nog niet bij ons op school of bent u een ouder die graag informatie wil, dan kunt u zich altijd wenden tot mevrouw Van den Hoek of mevrouw Van Steenbergen, co√∂rdinatoren bij de brugklassen, zij zijn bereikbaar per telefoon: (015) 750 60 30 of per email door op hun naam te klikken.