Aanmelden

Alle informatie over de aanmelding en plaatsing staat voor de herfstvakantie op deze website. 

Plaatsing in de brugklas

Je wordt op basis van het advies van je basisschool geplaatst in de mavo-, havo-, vwo- of vwo-brugklas met plusmodules. Bij een gemengd advies start je op het hoogste niveau. Dit houdt in dat je met een mavo/ havo-advies in de havo-brugklas wordt geplaatst. Zo dagen we je uit om het beste uit jezelf te halen.
Na de brugklas stroom je door naar mavo, havo, atheneum of gymnasium.
Broertjes en zusjes van onze leerlingen én kinderen van personeelsleden werkzaam op onze school hebben voorrang.

Mijn kind heeft extra ondersteuning nodig, wat betekent dit voor de aanmelding?

Er zijn leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. Wij bieden deze groep leerlingen graag een kans om hun diploma te halen. Wel moet het Stanislascollege Pijnacker de extra ondersteuningsvraag aankunnen. De zorgcoördinator en coördinatoren van de brugklas, beoordelen de aanvragen. Hiervoor overleggen zij met ouders, begeleiders en de betreffende basisschool over de noodzakelijke ondersteuningsbehoefte van uw zoon of dochter. Als zou blijken dat onze school niet in de behoefte kan voorzien, zullen wij in afstemming met de ouders een passende school vinden die in deze ondersteuningsbehoefte wel kan voorzien (volgens de wet Zorgplicht).

Wennen aan je nieuwe school

Als je je op onze school hebt ingeschreven, kom je al in juni een middag kennismaken. Je leert die dag je klasgenoten en je mentor kennen. Zo is de start van het schooljaar wat minder spannend. Aan het einde van de zomervakantie krijg je je boeken thuisgestuurd. Na de zomervakantie starten we met een kick-off en leggen we uit hoe alles werkt op school. Ook krijg je de eerste week je Chromebook en leggen we uit hoe je je Chromebook kunt gebruiken.

Ouder(s)/verzorger(s) worden al snel uitgenodigd voor een kennismakingsavond.